Breaking News

Packpåsar som innerväskor

För den som istället för plastpåsar eller kraftiga latrinpåsar är beredd att slanta upp lite mer så finns det fantastiska grejer! Självklart finns det en mängd bra packpåsar som är vattentäta men ofta är de gjorda i ett ganska kraftigt material. Jag ar hittat en packpåsmodell som heter Exped som gör påsar i ett material lika tunt som en plastpåse men mycket mer hållbart. Påsarna är dessutom försedda med en ventil vilket gör att du kan pressa ut onödig luft och där med komprimera det hela riktigt bra. En stor fördelen med dessa påsar är att de i sig själv inte tar någon plats alls utan det är enbart det som fylls i påsen som gör mängden. Påsarna har dessutom en form som passar packväskor alldeles utmärkt, de är mer rektangulära än tubformade. Påsarna finns i en mängd olika storlekar men jag har fastnat för de på 20 och 40 liter som jag finner helt perfekta för MC-väskor. Jag får in två 20 liters i en vanlig MC-sidoväska och det är då lätt att packa när jag gör det från sidan. Jag brukar göra så att jag packar det jag behöver för kvällen i en väska underkläder, nessesär, sidenlakan etc. och det jag har med i reserv och mer värmande kläder i den andra, på så sätt behöver jag inte alltid plocka med alla påsarna in på rummet eller i stugan. Den på 40 liter fyller en hel väska och är kanske inte det bästa för sidopackade MC-väskor men väl för toppmatade. En 40 liters är alldeles utmärkt för 35-40 liters toppmatade väskor och då blir det ändå ett utrymme kvar på toppen för en skopåse, regställ eller något annat som är bra att ha lättillgängligt. För väskor till custom-MC med sidhängda läderväskor är dessa påsar från Exped ett måste, i alla fall om väskorna inte helt håller tätt. Påsarna från Exped är helt vatten täta så jag behöver aldrig oroa mig för att något ska bli vått om nu MC-väskorna inte håller tätt.

Exped Shrink Bag heter de påsar och det är 20 och 40 liters som passar bäst för oss motorcyklister. Påsarna är i första hand gjordas som innerpåsar till ryggsäckar men som sagt passformen är alldeles idealisk för MC-väskor.
Påsarna finns att köpa t.ex hos www.outnorth.se Dom har också andra storlekar och även former, men välj gärna den med ventil för det är riktigt bra när du packar. Jag försluter bara påsen, öppnar ventilen och sätter mig på påsen och när luften pyst ut stänger jag sedan ventilen och det går lekande lätt att få plats med allt du behöver, jag blir lika förvånad varje gång hur liten packningen blir komprimerad 🙂

Direktlänk till sidan och Exped Shrink Bags: http://www.outnorth.se/exped/shrink-bag-20-80-raspberry-red.php

Check Also

Varm, torr och sval på resan

Oavsett om du är ute på en eftermiddags-, dags- eller veckotur så blir turen så …

5 comments

  1. Kan inte hitta väskorna på den länken, vart kan man hitta väskorna?

Lämna ett svar