Breaking News

MC-skidor

Specialanpassade MC-skidor till de flesta MC men passar bäst till Adventure, Offroad och Enduromodeller. Skidorna är utformade i en lätt och smidig modell som enkelt kan anpassas både för modell av MC och förare. Anpassningen sker på plats i Verkstad utanför Kolbäck, Västerås av Yllesta-Smén Bosse Dagermark. Modellen är väl utprövad och har testats både på isiga och hala vägar och i djup snö. Bäst fungerar det om det finns ram att fästa i och inte enbart motorn men vi har också utfört en modell för R1200GS med en extra stödram under motorn för att kompensera det hela. En kraftig och ordentlig motorbåge eller motorskyddsplåt kan också hjälpa till.

Under själva skidorna sitter en slitskena som räcker för två till tre års normal användning (beror lite på hur mycket de används på snöfria men halkiga asfalterade vägar). Slitskenan kan sedan lätt bytas ut och en ny svetsas på för fortsatt körande. Vid intresse kontakta Bosse Dagermark Yllesta, Kolbäck på Mobil: 070-377 38 38. Riktpris ca 6000:-(inkl moms) för ett par skidor med fäste för din MC. Kan tillkomma lite om det krävs t.ex en extra hjälpram.

Lämpliga dubbdäck kan du läsa om här!

Länk till video nr 1 om MC-skidor!
Länk till video nr 2 om MC-skidor!

För referenser kontakta:

Mats Eriksson, Heby BMW F650GS: hebymats@gmail.com
Hans Rönnegård, Gagnef BMW R1200GS och F800GSA:  hans@mctouring.se

Check Also

Wintertouring tires, studs and other equipment

English article about riding a motorcycle in winter Wintertouring, tires, studs and other equipment! Winter …

2 comments

 1. Sven Thomsen

  Hei,
  jeg kjører en BMW 1150 GS Adventure hele året, i vinteren med piggdekk. men jeg synes at sykkelen er litt tung spesiell når den er fullpakket. Jeg har reist til flere vintertreff og sett ski på motorsykkel, men deres konstruksjon ser veldig bra og lovende ut. Er det mulig å bestille ski til min mc?
  Beklager jeg kan ikke svensk og min norsk er ikke særlig bra fordi jeg er tysk,hvis du har spørsmål ta kontakt mobil: 47 / 46270125

  mvh

  SvenThomsen

Lämna ett svar