Breaking News

MC-skidor

Specialanpassade MC-skidor till de flesta MC men passar bäst till Adventure, Offroad och Enduromodeller. Skidorna är utformade i en lätt och smidig modell som enkelt kan anpassas både för modell av MC och förare.  Modellen är väl utprövad och har testats både på isiga och hala vägar och i djup snö. Bäst fungerar det om det finns ram på hojen att fästa i (ram framför motorn) men vi har också utfört en modell för R1200GS med en extra stödram under motorn för att kompensera det hela. En kraftig och ordentlig motorbåge eller motorskyddsplåt kan också hjälpa till. Storlek på MC har också stor betydelse. Med en liten smidig hoj på under 200 kilo kan du köra nästan hur som helst men med en större hoj på över 200 kilo blir skidorna mer av ett stöd som hjälper dig när det blir extra besvärligt, till exempel mycket lös snö eller spårigt. Om du kör med skidor ska du antingen köra odubbat (ger dåligt grepp på ren is och kräver att du använder skidorna mest hela tiden). Bästa förutsättningar för körning utan dubb är fina snövägar. Eller så kör du med bildubbade däck, 1 max 2 mm utstick, som då gör att du klarar dig bra på alla typer av underlag även ren asfalt. När skidorna då inte behövs så hänger de automatiskt uppe i fjädrar eller gummistroppar och du kör vidare med stöd av dubben.

Under själva skidorna sitter en slitskena som räcker för två till tre års normal användning (beror lite på hur mycket de används på snöfria men halkiga asfalterade vägar). Slitskenan kan sedan lätt bytas ut och en ny svetsas på för fortsatt körande.

Lämpliga dubbdäck kan du läsa om här!

Kontakta Hans Dahlberg om du är intresserad av att se om det går att få till skidor på din hoj! Du hittar mer information och kontaktuppgifter på hans hemsida!

MC-SKIDAN

 

 

 

 

 

 

Länk till video nr 1 om MC-skidor!
Länk till video nr 2 om MC-skidor!

Film från en längre vintertur till Norge!

Länk till mer information om vinterkörning!

För referens gällande körning med skidor kontakta:

Hans Rönnegård, Gagnef BMW R1200GS, BMW 125GS, F800GSA, Honda Transalp, Honda Dominator:  hans@mctouring.se

 

Check Also

Wintertouring tires, studs and other equipment

English article about riding a motorcycle in winter Wintertouring, tires, studs and other equipment! Winter …

2 comments

 1. Sven Thomsen

  Hei,
  jeg kjører en BMW 1150 GS Adventure hele året, i vinteren med piggdekk. men jeg synes at sykkelen er litt tung spesiell når den er fullpakket. Jeg har reist til flere vintertreff og sett ski på motorsykkel, men deres konstruksjon ser veldig bra og lovende ut. Er det mulig å bestille ski til min mc?
  Beklager jeg kan ikke svensk og min norsk er ikke særlig bra fordi jeg er tysk,hvis du har spørsmål ta kontakt mobil: 47 / 46270125

  mvh

  SvenThomsen

Lämna ett svar