Breaking News

Dolomiterna 2012

Den 3 – 10 juni 2012 kör vi resan Dolomiternas vackraste vägar med SMC Travel! Dolomiterna är som gjort för MC-touring med sina höga berg och många dalar, det kryllar av pass och vägar som ger både fröjd för ögat och härlig MC-körning!

För sjunde året i rad kör SMC Travel sin MC-resa i norra Italien. Det är två av SMC Travels erfarnaste MC-guider Örjan Andersson och Hans Rönnegård som kör resan och är guider på Dolomiternas vackraste vägar!

Resan börjar i Hälsingborg söndagen den 3 juni. Vi tar oss ner till Hamburg där vi tar biltåget till München.Vi kör i och omkring aplområdet Sella Gruppe som är ett av Dolomiternas mest spektakulära områden. Vi kör även genom den av vingårdar och barrskogar dominerade Valle di Cembra. Under vistelsen kommer vi att köra många bergspass och på varierande vägar men nästan uteslutande asfaltsvägar. Vi bor, förutom biltågets liggvagn, på hotell an god medelklass där middag ingår i priset för resan.

Detaljerad beskrivning
På morgonen söndag 3 juni tar vi oss över sundet, åker genom Danmark tar sen färja till Tyskland över Rödby–Puttgarden. Vi fortsätter på autobahn och småvägar genom ett grönt nordtyskland till Hamburg, Altona, där vi lastar motorcyklarna på nattbiltåget till München. Åter på hojarna kör vi via Garmisch Partenkirchen till Österrike och Stubaier Alpen Och över passet Timmerjoch. för att avsluta dagen i Castelio Molina di Fiemme där vi övernattar (vi bor 3 nätter på samma hotell).

Vi börjar dagen med att kör mot Valle di Non och Passo del Tonale sedan fortsätter vi över Passo Gavia och Passo dello Stelvio för att avsluta dagen i Castelio Molina di Fiemme där vi övernattar på samma hotell som dagen innan. Denna dag tar vi det lite lugnare och kör genom Valle di Cembra på diverse små vägar och besöker flera små byar. Vi återvänder i god tid till vårt tidigare hotell i Castelio Molina di Fiemme. Vi börjar denna dag med att köra över passo Manghen och passo Brocon till nationalparken Pale di San Martino. Vi fortsätter över passo Rolle och passo di San Pellegrino till  Viggo di Fassa där vi också övernattar två nätter.

Vi kör sedan i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära alpområde. Under hela Dolomiterna -vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar, men mc-körningen i Sella-området bjuder på de högsta passen. Några av de berömda passen vi kör över är Passo Pordi, Passo Sella, Passo Campolongo, Passo Gardena.

Lördag 9 juni kör vi efter diverse kurvor och pass till Bolzano för att på kvällen lasta våra motorcyklarna på nattbiltåget, för transport till Hamburg. Sista dagen tar vi oss tillbaka till Sverige och Skåne från Hamburg tillsammans eller i egen takt. För att få ut så mycket som möjligt av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och stor lust att köra på kurviga och branta vägar. Resan är trots detta upplagd så att det med fördel går mycket bra att ha passagerare med för vi ser gärna att det blir flera motorcyklar med två personer på. Ta med dig ett gott humör och glöm inte att ta med badkläder för det finns inomhus pol att tillgå.

Vägval
Du har möjlighet att hela tiden köra med guide, men vill du köra på egen hand och ansluta till kvällen går det bra. Vi kör på allt från små, kurviga vägar till motorvägar. Motorväg kör vi i huvudsak av tidsskäl mellan färjor och tåg. Dagsetapperna varierar mellan 10 och 40 mil; 40- milsetapperna är till och från tåg. Totalt beräknas vi köra cirka 250 mil.

Mat och boende
Boendet är i huvudsak del i dubbelrum på hotell eller pensionat av god standard. Frukost och middag ingår i samtliga hotellövernattningar. På tåget övernattar vi fyra personer i femplatsers liggvagn. Du behöver inte ta med sovsäck eller liknande, sänglinne ingår i allt boende på resan även på tåget.

 

Kostnad
13 500 kronor för förare och motorcykel, 9000 kronor för passagerare, Förare med passagerare erhåller 5 % rabatt på sitt pris.

Här kan du se en video från resan till Dolomiterna 2010: http://youtu.be/NVmHx4jvku8

Anmälan görs på: http://www.svmc.se/travel/

Intresserad av att hänga med och har frågor, kontakta:
Örjan Andersson, på e-postadressen 0225-13497@telia.com
Telefon till bostaden 0225-134 97
Mobiltelefon 070-691 56 36

Hans Rönnegård på epostadress hans@mctouring.se
Telefon till bostaden 0241-61242
Mobiltelefon 072-2046200

eller SMC Travel (kansliet) på telefon 0243-669 70

Rutter
Det kommer att finnas rutter till resan för TomTom och Garmin GPS. Rutterna består av waypoint filer som i grova drag visar resan alla olika sträckningar. Avvikelser från rutterna kan ske pga väder eller andra orsaker men slutmålen för dagsetapperna är alltid rätt. Ruttfilerna kommer att vara tillgängliga 2-3 veckor före dagen för avresa.

Länkar till boende och tåg

Hotell Italia, Castello-Molina di fiemme

Visa större karta

Hotell Millefiori, Vigo di Fassa

Visa större karta

Biltåget – stationer

Hamburg Altona Nord

Visa större karta

Bolzano, Bozen

Visa större karta

Check Also

Svenska Pärlor Nordkalotten 2021

Svenska Pärlor Nordkalotten 20–30 juli 2021 En alternativ resa till den planerade resan Lofoten med …

Lämna ett svar