Breaking News

Sygic Navigation

Sygic Navigation är en App för både Apple, iPhone och iPad, plattformen likväl som för Android. Den finns för ett flertal länder och bygger i grunden på TomTom och Tele Atlas. Gränssnittet har vissa likheter med TomToms bil-GPS:er och funktionsinnehållet är riktigt väl tilltaget. Appen kostar runt 200:- svenska kronor för hela Norden och kan även köpas för andra länder för ungefär samma prisbild. Kartmaterialet laddas ner på enheten så det krävs ingen mobil uppkoppling för att den ska fungera vilket är riktigt bra med tanke på roamingavgifter utomlands. Nordens kartormaterial är på drygt 500MB. Den som är på jakt efter en billig navigator och har tillgång till en iPhone/iPad från Apple eller en enhet med Androidplattformen så är detta ett riktigt bra val. Vill jag istället ha hela Europa så går även detta men då stiger både pris och MB till lite högre nivån, priset runt 500:-. Tänk dock på att det är ont om enheter på dessa plattformar som klarar lite sämre väder så troligen behövs någon form av väderskydd. Själv brukar jag iPaden i kartfodralet på tankväskan för där ligger den vädersäkrad men kan både ses och maövreras, tyvärr kommer den dock lite för långt från styret för att fungerar perfekt för navigation. Det går att läsa mer om programvaran på http://www.sygic.com och även se vilka olika paketeringar som finns att tillgå. Så här långt är Sygic definitivt den bästa Navigationsappen för iPad som jag har hittat balnd alla appar. På iPhone kan jag även få en ren TomTom programvara och den är i samma klass som Sygic http://www.tomtom.com . På ett område sticker dock Sygic ut rejält och det är 3D läget, den överblick du får med 3D och iPadens stora format den har jag inte sett på någon annan enhet. Dessutom är det lite mer riktig 3D eftersom jag även kan se höjder och berg.

Check Also

Ruttplanering med digitala kartor

Nu är det många som är mitt uppe i planeringen för sommarens resor och det …

3 comments

 1. Peter Engström

  Tjena,jag tankade ner navigon mobile till min android,tänk om tex garmin hade sådant fint,med filer och vägskyltar,berg och dalar.

  • Jo Navigon på Android är mycket bra men personligen tycker jag även Sygic står sig väl i den konkurrensen. Sygic är, eller var också, ca 150 spänn billigare. Men som sagt Navigon är riktigt bra och det kommer nog även en artikel om den vad det lider 🙂

   • Peter Engström

    sygic har jag testat med,funkar ju kanon.Väldigt förvånad att så stora tillverkare som typ garmin inte har så detaljrika skärmar,men det kommer kanske.

Lämna ett svar