Breaking News

VegAppen

Trafikinformation via Appar är ju inget nytt och många är vi som nyttjar bra bilder över Stockholmstrafiken för att inte riskera att välja fel väg. Men det går också bra att nyttja den här tekniken för att veta mer om vägarna på din MC-touring. I Norge t.ex finns det mängder med vägkameror som övervakar fjällövergångar, tunnelöppningar men även utsatta vägavsnitt, med hjälp av en App som visar bilder från dessa kameror kan jag ha god koll på väderläge och eventuellt underlag. Allra helst för tidiga turer på våren då det kan vara osäkert hur det ser ut på vissa fjällöverfarter då kan en bild säga mycket, men även sommar tid kan jag få information om vädret på andra sidan fjället. Självklart är den också nästan en nödvändighet vid mina vintertouring resor då vädret och snön är den absolut största risken. I Norge stängs många vägavsnitt vintertid när vädret är för dåligt och folk får vänta i bilarna på kollonkörning, inte lika roligt att sitta och vänta på sin MC.

VegAppen är en sådan App som både finns som gratisversion och som betalvariant, jag rekommenderar dock betalvarianten för ca 17-18 kronor för gratis varianten är för enkel. I dagsläget har jag ingen annan information än att Appen bara finns för Android men om någon hittat den på en annan plattform får du gärna tipsa om detta genom att kommentera nedan.

Läs mer om Appen på Android Market där du också kan ladda ner den till din Androidtelefon.

Det jag lagt märke till är att vissa kameror kan vara ur funktion och jag tittar alltid på datum och klockslag för bilden för att försäkra mig om att den är färsk. Det har hänt att jag fått riktigt gamla bilder och det är ju inte så mycket att ha, men jag anser i alla fall att fördelarna överväger. Det finns ytterligare några norska Appar på samma tema men där kan jag knappt urskilja datum och klockslag på bilden och då blir det väldigt osäkert.

Som vanligt gäller det också att vara försiktig med datatrafik utomlands pga höga avgifterna men ibland kan det vara värt det. Bäst är om det går att köra kontantkort från det land jag befinner mig i men jag tror också mobiloperatörerna måste lösa detta och jag vet att Telia redan har en lösning som ska fungera i t.ex. Norge.

Check Also

Nav4D Navigation

Villjag på ett mycket enkelt och billigt sätt komma över en navigator i min iPhone eller …

One comment

  1. En annan bra app är MC-appen! Kolla in den!

Lämna ett svar