Breaking News

Tourstart.org – Ruttplanering

Tourstart heter en webbsida där jag har möjlighet att planera rutter och lägga upp dem så att även andra kan ta del av dem. Självklart kan jag också då ta del av andras rutter. Som extra krydda kan jag sedan plocka ut dessa rutter antingen som utskrift eller som filer till TomTom, Garmin och Navigon GPS plus ytterligare några filformat. Det går också bra att hålla rutterna privata om jag så önskar och på så sätt har jag en bra samlingsplats för mina rutter.

Navigation vid siljanRutterna planeras och läggs upp med hjälp av Google Maps som är riktigt bra för att hitta det mesta som är tvåspårigt, alltså som räknas som väg oavsett om det är asfalt eller grus. Lägger jag upp rutter som alla kan se så går det också bra att ladda upp bilder och videofilmer som jag lagt upp på nätet. Jag har kikat på flera sådana här tjänster på nätet men jag måste säga att så här långt är Tourstart en av de bästa, den här tjänsten har alla chanser att kunna bli en riktigt bra plattform. Prova gärna och lämna dina egna kommentarer!

Tourstart är skapat i Danmark av Tourstart ApS. Tjänsten är gratis att använda både för att lägga upp och ta del av rutter. Det finns även information om klubbar och events men jag tror det är ruttplaneringen som tilltalar mest 🙂

Tourstart hittar du här!

Tourstart finns även som App för Iphone, vilket gör att den även går att plocka ner på iPad med liten bild eller med större bild och något sämre bildupplösning. Tourstart för iOS hittar du här:

image001

Här nedan har jag lagt upp några exempel på rutter som visar hur det kan se ut!

 

 

Så kom igen prova tjänsten  för jag tycker den är värd att användas och kommentera gärna efter att du provat!

Check Also

MC Mässan 2024

Äntligen var det så dags för den stora nationella MC Mässan att gå av stapeln …

3 comments

  1. Sven Börjessob

    Här kan man göra en klassisk roadbook http://www.rallynavigator.com/ på samma sätt.

  2. Varför finns inte appen till Android?

Lämna ett svar