Breaking News

Sportglasögon för MC

Tyvärr är vi många som tvingas ha någon form av synkorrigering och då blir det genast mer bökigt med visir, MC-glasögon och framför allt solskydd och imma. Jag har därför provat många varianter på mina resor och tyvärr inte hittat allt försportglsogon många väl fungerande lösningar, men en har jag hittat som fungerar mycket bra! Det är Adidas som gör sportglasögon som är tänkt för mig som rör mig i snabba sammanhang och där ögonen blir utsatta för vind.

Som sagt, i alla tider har jag gått och varit avundsjuk på alla med fina tuffa solglasögon som böjer sig snyggt runt ögonen. Tyvärr har jag själv brytningsfel på ögonen och måste därför bära vanliga glasögon med slipning. Visst det finns linser men tyvärr funkar det inte alltid bra för den med brytningsfel. Fabrikatet jag testat är Adidas och modellen heter Elevation Clima Cool. En extra fördel med dessa glasögon är att du kan ha en extra skumgummilist, a’la skidglasögon, som då gör att det blir näst intill dragfritt runt ögonen. Fungerar mycket bra vid MC-åkning! Det följer också med två olika glas ett spegelglas för solljus och brandgula för dimmigt och lite mörkare väder. Spegelglasen är helt fantastiska och bländar av solen perfekt. Dessutom kan du med dessa glasögon åka direkt från soljus(och även omgivning med vit snö) rakt in i en norsk tunnel och du blir inte blind!!! Du ser helt OK!!! Tekniken som ger egenskapen att se bra både i sol och mörker heter LST (Light Stablilizing Technology). Tekniken går ut på att låta linsen skärma av sol- och UV-ljus men släppa genom vissa våglängder som ger bättre mörkerseende.

Att det dessutom fungerar bra för mig beror på att du till dessa glasögon kan ha en insatsbåge med din egen slipning 🙂 Priset för dessa glasögon är inte direkt billigt men du får definitivt valuta för pengarna. Kvaliteten är hög och funktionensportglasogon den allra bästa. Självklart passar dessa glasögon bra både för dem som behöver slipning men även för dem som enbart vill ha dem som solglasögon och ett bra ögonskydd vid MC-åkning. Glasögonen fungerar dessutom bra i de flesta väderlekar. Jag har provat dem i sol, dimma, regn och snö och vid helt stillastående kan det eventuellt bli imma men så fort du rör på dig eller börja köra så försvinner den direkt.

Glasögonen går att köpa hos många välsorterade optiker men även på nätet hos Sportoptik www.sportoptik.se. Priset för själva bågen med solskydd och brandgula linser sticker iväg strax över 2000 riksdaler. Lite beroende på vad det är du behöver så kostar ett par slipade insatsbågar mellan 1500 – 2500:-, men här kan priset variera. Behöver du bra ögonskydd så kan jag starkt rekommendera dessa glasögon med eller utan slipning! Du kan läsa mer om dem på denna länk: http://www.sportoptik.se/adidas-elevation-climacool-rx-/119-0

Jag har haft mina sportglasögon i fem år och under den tiden har jag bytt skumgummikanten en gång och fått skalmen reparerad en gång, trampade tyvärr på dem i ett olyckligt läge 🙁  Men eftersom det är glasögon med kvalitet så var det inga problem att få reservdelar till dem 🙂 Nu efter fem år är det också dags att köpa nya solglas(reflexglas) för nu är de bra nötta men då har de också använts flitigt året om.

Check Also

Varm, torr och sval på resan

Oavsett om du är ute på en eftermiddags-, dags- eller veckotur så blir turen så …

Lämna ett svar