Breaking News

Svenska Pärlor Vårtouring

Svenska Pärlor Vårtouring 8–14 maj 2021

En alternativ resa till den planerade resan Norska Pärlor Vårtouring som tyvärr inte kan genomföras på grund av pandemin! Vi har lagt upp ett alternativ med en Sverige resa som tar oss upp genom Dalarna, Härjedalen, Jämtland, Medelpad och till Höga Kusten. Vi ser oss sedan om i och runt Höga Kusten innan vi åter styr kosan söder ut genom Medelpad, Hälsingland och tillbaka till Dalarna. Vi håller oss borta från det större vägnätet men håller oss på asfalt, förutom möjligen någon fin avstickare eller förbindelselänk som ger extra krydda till resan. Vi färdas i lugn takt och njuter vårens antågande från fjäll till hav. På dagarna håller vi oss ute och njuter körningen och upplevelserna från hojen och efter vägkanten med härliga stopp, gärna med någon fin vy. Vi bor två och två i rum eller stuga. Vi bor med samma person på hela resan för att säkra upplägget så långt som möjligt. Vi undviker andra folksamlingar och håller oss på vår kant. Vi håller oss också hemma om du, eller någon i familjen, får symptom och då utgår heller ingen kostnad för resan

Så länge resan pågår är målet nått – MC-touring när den är som bäst!

Den aktuella pandemin
”Vi vet förstås inte om det kan hända mer längre fram och om restriktionerna blir hårdare så vi tar höjd för att det kan komma sena beslut. Men oavsett vad som händer utgår ingen kostnad för det som eventuellt inte kan genomföras. Gäller även om du själv valt att stanna hemma på grund av symptom eller annat som gör det osäkert” // Hälsningar Gun och Hans med guider

Resebeskrivning
Dag 1: Vi samlas i Gagnef den 8 maj där vi också har vår första övernattning. På kvällen har vi en samling med kvällsfika runt 19 då vi även ger möjlighet till lite presentation av alla deltagare och guider men också mer information om vår gemensamma resa. Det går bra att anlända till Tallbacken från klockan 16, då finns kaffe och lite tilltugg framdukat.

Dag 2: Efter att vi ätit frukost så startar vår resa och vi tar oss via norra Dalarna och den svenska fjällvärlden upp till Härjedalen där vi har vår andra övernattning.

Dag 3: Resan fortsätter nu genom över fjället och mot skogarna i öster och upp genom de stora älvdalarna till Hammarstrand där vi har vår tredje övernatting.

Dag 4: Nu tar vi sikte på Höga Kusten och följer Ångermanälvens dalgång ut mot Lunde och Höga kusten bron. Via det mindre vägnätet letar vi oss sedan under E4:an och ut mot Höga Kusten där vi till sist landar i Norrfällsviken för vår fjärde övernattning.

Dag 5: Nu ägnar vi början av dagen att köra genom de inre delarna av Höga Kusten och besöker även Bönhamn längst ut i kustbandet. Vi fortsätter sedan söder över och når igen Höga Kusten bron som vi passerar för fortsatt resa ner genom Medelpad. Vår femte övernattning har vi trakterna runt Sundsvall.

Dag 6: Sista gemensamma resdagen kör vi ner genom Medelpad och Hälsingland i omgivningarna runt Dellensjöarna. Vi följer sedan kalvstigen ner mot Järvsö och klacken. Resan fortsätter sedan ner genom Hälsingland och in i Dalarna igen där vi tar sikte på Siljansområdet. Vi landar sedan vid dagens slut i Gagnef där vi har vår sista gemensamma övernattning.

Dag 7: Efter en god frukost så börjar återtåget och var och en vänder åter mot hemmet eller kanske mot nya äventyr i egen regi 🙂

Boende
Vi kommer att bo två och två i stugor/rum på campingar, vandrarhem eller pensionat med toalett och dusch i stugan/rummet, korridor eller servicebyggnad strax intill. Ett enkelt men trivsamt boende. Alla stugor/rum är utrustade med täcke och kudde, så det enda som behöver plockas med på resan för sovandet är lakan och örngott, då lämpligen ett reselakan som är lätt att packa. Vissa nätter har vi bäddat. Glöm inte heller handduk! Om du har sovsäck krävs underlakan och örngott!

Mat
Frukost ingår i resan och tillreds av gruppen tillsammans. I frukosten ingår fil/yoghurt, ost och skinka, margarin/smör, bröd, kaffe eller te. Några frukostar har vi serverade på boendet. Vi guider står för alla eventuella och nödvändiga inköp! Vi bjuder även på kaffe och te med tilltugg för fikapauser i det gröna. Varje deltagare har med sig en termos som fylls på med hett vatten innan avfärd varje morgon. Vattenkokare eller spis finns i de flesta boenden. Lunch äter vi ute efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset) och på kvällen ordnar vi med möjlighet till middag (middag ingår inte i priset). En lunch ingår dock i priset på resan och är mat som vi kan tillreda på plats efter vägen om det saknas bra andra alternativ, varför inte i solskenet vid en fin vy på fjället. Alla deltagare på resan ska alltid se till att det finns ett alternativ till lunch i den egna packningen i fall det inte finns något annat att tillgå, t.ex. frukt, Risifrutti, Yoghurt eller något annat som passar. Glöm inte heller att det alltid ska finnas något att dricka under resan, lätt tillgängligt i packningen.

Pris för resan
Priset för det hela är 6900 kronor för förare och 6 400 kronor för passagerare inklusive alla skatter, resegaranti och extra kostnader för avbokningsmöjlighet in i det sista. Beräknat antal platser på resan är 10–16.

I priset för resan ingår
Boende i två bäddsrum/stuga, alla frukostar samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, te och nått tilltugg, en lunch samt all guidning.

Handlingar som ska med
Om du är förare måste du ha med dig giltigt förarbevis/körkort för fordonet som du kör på resan.
För fordon Du måste ha med registreringsbeviset för aktuellt fordon (den blå delen som fås från Transportstyrelsen). Saknas detta så kan det bli körförbud om man stoppas i många länder i Europa och EES. Försäkringsbevis för fordonet.

Krav på fordonet
Aktuellt fordon för resan ska vara servat och utrustat för den typ av resa som är aktuell. Tänk speciellt på att däckens slitmån ska klara den sträcka som är aktuell, helst med marginal. Fordonet ska också vara besiktigat, registrerat för trafik och försäkrat för de länder där resan genomförs.

Försäkringar
Ronnegard Adventure AB har företagsförsäkring för all sin verksamhet vilket då också gäller arrangemang och resor men du som resenärer måste se till att du själv har en personlig reseförsäkring som också gäller för resa utomlands, om så är aktuellt. Normalt har du en reseförsäkring genom din hemförsäkring.

Särskilda resevillkor för resan
För resegaranti, allmänna resevillkor och information runt paketreselagen se Bokningssidan!
Om deltagarantalet blir lägre än 10 personer kan resan bli inställd. Du meddelas då detta i god tid före avresa.
Slutbetalning av resan sker i anslutning till avfärd ifall det blir sena beslut.
På grund av väder och vind kan rutten och upplägget behöva justeras, både före och under resan. Det kan innebära att en dagsrutt kan bli längre än planerat och att det kan bli sen ankomst till boendet. Om en sådan förändring påverkar priset mer än 10%, uppåt eller nedåt, så kommer en kostnadsjustering att hanteras.

Övrigt att tänka på
Varje deltagare ska ha med sänglinne/reselakan och en handduk, tallrik, bestick samt en termos som fylls med hett vatten varje morgon före avfärd.

Guide
Göran Svensson, Leksand

BOKA DIN PLATS HÄR!

Frågor eller andra funderingar
Kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072-2046200

Arrangör
mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998–3421

Intressanta länkar
Inför resa, generella tips!
https://www.ronnegardadventure.se/infor_resa.html
Hitta till Rönnegård Bädd & Frukost, Gagnef
http://www.ronnegard.se/
Bilder från vårtouring i Norge!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=2075538059177262

Video från vårtouring i Norge
https://player.vimeo.com/video/3507221

Majturen 2008 from Hans Rönnegård on Vimeo.

Ruttbeskrivning
Här är en grov ruttbeskrivning av resan. Men observera att den är grov och att inte alla vägalternativ är markerade då vi ofta kör den mindre vägen på andra sidan älven, sjön eller uppe längs med bergskanten. Ett par veckor före resans start kommer det att finnas mer exakta rutter för nedladdning till GPS eller mobil. Information om detta kommer att skickas ut till alla deltagare på resan tillsammans med instruktioner för hantering av ruttfilerna. Justering av rutten på grund av väder, trafik eller andra påverkande faktorer kan ske både före och under resan.

Se rutten här!

Check Also

Svenska Pärlor Nordkalotten 2021

Svenska Pärlor Nordkalotten 20–30 juli 2021 En alternativ resa till den planerade resan Lofoten med …