Breaking News

Svenska Pärlor Tälttouring 2020

Svenska Pärlor Tälttouring 6 – 11 juli 2020 FULLBOKAD
En alternativ resa till Norska Pärlor Tälttouring. En resa som tar oss upp genom Sverige mot norrländska fjällvärlden med vidder, skogar, älvar och forsar! Vi färdas mest på asfalt men även någon grusväg som bjuder på det där lilla extra på vår resa. Vi bor i egna tält och hanterar vår egen frukost och äter en enklare lunch ute efter vägen. Middagen ordnas antingen på egen hand utanför tältet eller med ett gemensamt upplägg. Vi färdas i lugn takt och har aldrig längre körpass än 50 – 80 minuter. En resa med ett enkelt och friluftsmässigt boende men som bjuder på storslagen natur och härliga hojvägar och ett härligt kamratskap. Passar alla typer av hojar och förare! Det kan kanske upplevas spartanskt att resa på detta sätt men det ger en härlig extra krydda till ditt MC-äventyr. Så välkommen med och upplev några av Sveriges vackra Pärlor. Så länge resan pågår är målet nått – MC-touring när den är som bäst!

På grund av Coronapandemin (Covid 19) så gör vi extra insatser för att skydda både oss själva och vår omgivning. Vi åker på resan bara om vi känner oss fullt friska. Vi håller distans men umgås givetvis på ett klokt och ansvarsfullt sätt. Vi sköter vår hygien och tvättar händerna. Om vi delar tält så delar vi det med samma kamrat hela resan. I övrigt följer vi de regler och restriktioner som ges och de instruktioner som de olika campingarna har. Om du blir sjuk innan avfärd så hanterar vi detta så du inte får några kostnader för resan.

Resebeskrivning
Ankomst: Vi samlas i Gagnef den 6 juli där vi också har vår första övernattning i tält. På kvällen har vi en samling med lite grillning och kvällsfika vid 19 då vi även ger möjlighet till lite presentation av alla deltagare och guider men också mer information om vår gemensamma resa. Det går bra att anlända Tallbacken från klockan 16, då finns kaffe och lite tilltugg framdukat. Tältplats ordnas på gården på Tallbacken.

Resväg: Vi tar oss upp genom Dalarna och Härjedalen mot Jämtland och Storsjöbygden. Vi fortsätter sedan upp efter Vildmarksvägen mot Stekenjokk och Saxnäs. Vi tar oss sedan via de stora älvdalarna ut mot kusten i höjd med Örnsköldsvik. Vi fortsätter sedan ner genom Högakusten och vidare ner mot Hälsingland och Dalarna där vi avslutar resan.

Boende
Vi kommer att bo på svenska campingplatser i vårt egna tält med toalett och dusch i servicebyggnad. Ett enkelt men trivsamt boende.  Det som mer behöver plockas med på resan för sovandet är liggunderlag och sovsäck. Glöm inte heller handduk! Sovsäcken bör vara en tre säsongers (vår, höst och sommar) som då även klarar lite kyligare nätter. Ta gärna också med en stol att sitta på för mysiga kvällar med distans, det finns smarta ihop fällbara som funkar bra.

Mat
Vi ordnar med gemensamt inköp av frukost för att så långt som möjligt minska vår belastning hos små lokala handlare där vi passerar. Vi kommer att ordna med yoghurt, bröd, pålägg och kaffe eller te (portionsförpackat) för att minska smittorisken. Vi bjuder även på kaffe och te med tilltugg för fikapauser i det gröna. Varje deltagare har med sig en termos som fylls på med hett vatten innan avfärd varje dag. Lunch och middag äter vi efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset). På kvällen ordnar vi med antingen ett gemensamt middagsupplägg eller att vara och en ordnar med sin egen middagsmat(middag ingår inte i priset). En lunch ingår dock i priset på resan och är mat som vi kan tillreda på plats efter vägen om det saknas andra alternativ, varför inte vid en fin bäck på fjället. Alla deltagare på resan ska också se till att det alltid finns ett alternativ till lunch i den egna packningen i fall det inte finns något annat att tillgå, t.ex. frukt, Risifrutti, Yoghurt eller något annat som passar. Glöm inte heller att det ska finnas något att dricka under resan och det ska vara lätt tillgängligt i packningen.

Pris för resan
Priset för det hela är 1 950 kronor inklusive alla skatter och resegaranti. Beräknat antal platser på resan är 13–18.

I priset för resan ingår
I priset för resan ingår campingavgifter, frukost, fika förmiddag och eftermiddag på dagsturerna med kaffe, te och nått tilltugg samt all guidning.

Handlingar som ska med
För person: Nödvändig ID-handling för resa i Sverige.
För fordon: Du måste ha med registreringsbeviset för aktuellt fordon (den blå delen som fås från Transportstyrelsen). Bra att ha med försäkringsbevis för fordonet.

Krav på fordonet
Aktuellt fordon för resan ska vara servat och utrustat för den typ av resa som är aktuell. Tänk speciellt på att däckens slitmån ska klara den sträcka som är aktuell, helst med marginal. Fordonet ska också vara besiktigat, registrerat för trafik och försäkrat för de länder där resan genomförs.

Försäkringar
Ronnegard Adventure AB har företagsförsäkring för all sin verksamhet vilket då också gäller arrangemang och resor men du som resenärer måste se till att du själv har en personlig reseförsäkring som också gäller för resa utomlands, om så är aktuellt. Normalt har du en reseförsäkring genom din hemförsäkring.

Särskilda resevillkor för resan
För resegaranti, allmänna resevillkor och information runt paketreselagen, se Bokningssidan!

Övrigt att tänka på
Varje deltagare ska ha med sovsäck, liggunderlag, handduk, tallrik, bestick samt en termos som fylls med hett vatten varje morgon före avfärd.

Guider
Hans Rönnegård, Gagnef 
Stefan Uppgren, Gustafs
Hasse Bergström, Borlänge

BOKA DIN PLATS HÄR!

Intressanta länkar
Inför resa, generella tips!
https://www.ronnegardadventure.se/infor_resa.html
Här kan du följa resan på Facebook!
https://www.facebook.com/groups/NPTT2015/
Hitta till Rönnegård Bädd & Frukost, Gagnef!
http://www.ronnegard.se/
Bilder från en resan 2016!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=1274539449277131
Bilder från en resan 2015!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=1026440190753726
Bilder från en resan 2014!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=751178768279871
 
Ruttbeskrivning
En vecka före resans start kommer det att finnas mer exakta rutter för nedladdning till GPS eller mobil. Information om detta kommer att skickas ut till alla deltagare på resan tillsammans med instruktioner för hantering av ruttfilerna. Justering av rutten på grund av väder, trafik eller andra påverkande faktorer kan ske både före och under resan.

Check Also

Svenska Pärlor Nordkalotten 2021

Svenska Pärlor Nordkalotten 20–30 juli 2021 En alternativ resa till den planerade resan Lofoten med …