Breaking News

Svenska Pärlor Tälttouring 2021

Svenska Pärlor Tälttouring 9–16 juli 2021

En alternativ resa till den planerade resan Norska Pärlor Tälttouring som tyvärr inte kan genomföras på grund av pandemin! Vi har lagt upp ett alternativ med en Sverige resa som tar oss ner genom Dalarna, Värmland, Dalsland, Bohuslän, Västergötland, Halland, Skåne och vidare upp mot Blekinge, Småland och Östergötland. Vi prioriterar alltid det mindre vägnätet och håller oss borta från de stora stråken men det är också då vi hittar de bästa MC-vägarna. Vi håller oss dock mest på asfalt förutom några kilometer grusväg för att binda ihop rutten på bästa sätt, eller en fin avstickare som ger extra krydda till resan. Vi färdas i lugn takt och njuter av sommaren och alla dess lukter och sköna miljöer. Vi bor i egna tält två och två eller ensam för att säkra upplägget så långt som möjligt med tanke på pandemin. Vi undviker andra folksamlingar och håller oss på vår kant. Vi håller oss också hemma från resan om du har symptom och då utgår heller ingen kostnad för resan

Så länge resan pågår är målet nått – MC-touring när den är som bäst!

Den aktuella pandemin
”Vi vet förstås inte om det kan hända mer längre fram och om restriktionerna blir hårdare så vi tar höjd för att det kan komma sena beslut. Men oavsett vad som händer utgår ingen kostnad för det som eventuellt inte kan genomföras. Gäller även om du själv valt att stanna hemma på grund av symptom eller annat som gör det osäkert” // Hälsningar Gun och Hans med guider

Resebeskrivning
Dag 1: Vi samlas i Rönnäs, Leksand den 9 juli (OBS! ny plats för er som varit med tidigare) där vi också har vår första övernattning i tält vid Insjöns strand. På kvällen har vi en samling med lätt grillning runt 19 då vi även ger möjlighet till lite presentation av alla deltagare och guider men också mer information om vår gemensamma resa. Det går bra att anlända till Rönnäs och Lindonvägen 11 från klockan 16, då finns kaffe och lite tilltugg framdukat. Det finns även möjlighet till bad.

Dag 2: Efter att vi ätit frukost så startar vår resa och vi tar oss via Västerdalarna mot Värmland och kör genom skogar och små bondebygder ner mot gränsen mot Norge och Dalsland. Vi har vår andra övernattning på Töcksfors Camping.

Dag 3: Resan fortsätter nu ner genom Dalsland och vi kör så långt västerut vi kan komma utan att köra in i Norge. Vi har också vår första färjetur på resan över Stora Lee. Vi fortsätter sedan ner mot Bohuslän och till Ljungskile och Backamo exercisplats där vi slår nattläger.

Dag 4: Nu fortsätter resan genom Västergötland och in mot landet och via små härliga MC-vägar tar vi oss ner mot tar vi oss ner till Halland och Väröbacka. Här slår vi läger hemma hos Egon och Lena som har en MC camp på sin gård i lä bakom sista kullen ner mot havet.

Dag 5: Nu är det dags att ta riktning in mot landet igen och mot Smålands skogar, sjöar och jordbruksbygd. Här har vi också vår andra färjetur över Bolmen på vår väg ner mot den stora åsen och in i Skåne. Vi tar oss igenom Skånes kuperade landskap och landar sedan på slätten runt Svalöv på Hanks Will Farm och MC-camp.

Dag 6: Nu påbörjar vi återtåget men innan vi svänger norrut så kör vi västerut mot Österlen och Brösarps backar. Vi väljer fortsatt de små vägarna och vi tråcklar oss vidare upp mot Blekinge för att senare på dagen ta riktning mot Småland igen och Emmaboda, eller strax utanför. Här övernattar vi hos orienteringsklubben i Emmaboda.

Dag 7: Resan börjar lida mot sitt slut men har vi två dagar kvar på resan. Vi kör nu upp genom Småland med små instick i Östergötland. Vi rundar Sommen och i Tranås tar vi av mot Vättern och Gränna men innan vi når dit slår vi läger på Spinkarp gård för den sista gemensamma övernattningen.

Dag 8: Vi vaknar och efter en härlig frukost är det dags att åter ta sig hemåt. Beroende på var vi bor i landet så tar var och en ut bästa riktningen. För den det passar fortsätter vi guider resan på små vägar upp genom Östergötland mot Tokern och vidare upp mot Borensberg och Göta kanal. Resan fortsätter sedan upp mot Hjortkvarn, Fjugesta, Nora och vidare mot Dalarna. Det går givetvis bra att haka på den turen och hoppa av där det bäst passar.

Boende
Vi kommer att bo i egna tält och ha tillgång till toalett och dusch i nära anslutning. Några dagar lite enklare och andra med servicehus med allt vad det innebär. Ett enkelt och friluftsmässigt boende. Du har med tält (eller tillsammans med någon där ni delar tält), liggunderlag och sovsäck. Tänk på att välja en sovsäck som även klarar lite kyligare nätter ifall tempen sjunker lite lägre än normalt, alltid skönt att sova gott. Vi brukar rekommendera en 3-säsongers säck då får du rätt marginaler.

Mat
Frukost ingår i resan och tillreds av gruppen tillsammans. I frukosten ingår fil/yoghurt, ost och skinka, margarin/smör, bröd, kaffe eller te. Frukosten serveras ute under Tarpen (vårt gemensamma tälttak). Vi guider står för alla eventuella och nödvändiga inköp! Vi bjuder även på kaffe och te med tilltugg för fikapauser i det gröna. Varje deltagare har med sig en termos som fylls på med hett vatten innan avfärd varje morgon. Lunch äter vi ute efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset). Middag ordnar vi antingen på egen hand (friluftsmässigt) eller så kör vi en gemensam grillning eller liknande utefter vad som passar (middag ingår inte i priset). En lunch ingår dock i priset på resan och är mat som vi kan tillreda på plats efter vägen om det saknas bra andra alternativ, varför inte i solskenet vid en fin sjö. Alla deltagare på resan ska alltid se till att det finns ett alternativ till lunch i den egna packningen i fall det inte finns något annat att tillgå, t.ex. frukt, Risifrutti, Yoghurt eller något annat som passar. Glöm inte heller att det alltid ska finnas något att dricka under resan, lätt tillgängligt i packningen.

Pris för resan
Priset för det hela är 3900 kronor inklusive alla skatter, resegaranti och extra kostnader för avbokningsmöjlighet in i det sista. Beräknat antal platser på resan är 12–16. Betalningen faktureras så sent som möjligt eftersom det kan komma sena förändringar på grund av pandemin.

I priset för resan ingår
Plats för tält på camping alla frukostar samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, te och nått tilltugg, en lunch samt all guidning.

Handlingar som ska med
Om du är förare måste du ha med dig giltigt förarbevis/körkort för fordonet som du kör på resan.
För fordon Du måste ha med registreringsbeviset för aktuellt fordon (den blå delen som fås från Transportstyrelsen). Saknas detta så kan det bli körförbud om man stoppas i många länder i Europa och EES. Försäkringsbevis för fordonet.

Krav på fordonet
Aktuellt fordon för resan ska vara servat och utrustat för den typ av resa som är aktuell. Tänk speciellt på att däckens slitmån ska klara den sträcka som är aktuell, helst med marginal. Fordonet ska också vara besiktigat, registrerat för trafik och försäkrat för de länder där resan genomförs.

Försäkringar
Ronnegard Adventure AB har företagsförsäkring för all sin verksamhet vilket då också gäller arrangemang och resor men du som resenärer måste se till att du själv har en personlig reseförsäkring som också gäller för resa utomlands, om så är aktuellt. Normalt har du en reseförsäkring genom din hemförsäkring.

Särskilda resevillkor för resan
För resegaranti, allmänna resevillkor och information runt paketreselagen se Bokningssidan!
Om deltagarantalet blir lägre än 10 personer kan resan bli inställd. Du meddelas då detta i god tid före avresa.
Slutbetalning av resan sker i anslutning till avfärd ifall det blir sena beslut.
På grund av väder och vind kan rutten och upplägget behöva justeras, både före och under resan. Det kan innebära att en dagsrutt kan bli längre än planerat och att det kan bli sen ankomst till boendet. Om en sådan förändring påverkar priset mer än 10%, uppåt eller nedåt, så kommer en kostnadsjustering att hanteras.

Övrigt att tänka på
Varje deltagare ska ha med liggunderlag, sovsäck, och en handduk, tallrik, bestick samt en termos som fylls med hett vatten varje morgon före avfärd.

Guide
Hans Rönnegård, Gagnef
Stefan Uppgren, Gustafs

BOKA DIN PLATS HÄR!

Frågor eller andra funderingar
Kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072-2046200

Arrangör
mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998–3421

Intressanta länkar
Inför resa, generella tips! Viktigt att dela av!
https://www.ronnegardadventure.se/infor_resa.html

Hitta till Rönnäs och starten på resan!
Lindonvägen 11, Rönnäs, Leksand

Ruttbeskrivning
Ett par veckor före resans start kommer det att finnas mer exakta rutter för nedladdning till GPS eller mobil. Information om detta kommer att skickas ut till alla deltagare på resan tillsammans med instruktioner för hantering av ruttfilerna. Justering av rutten på grund av väder, trafik eller andra påverkande faktorer kan ske både före och under resan.

Check Also

Svenska Pärlor Nordkalotten 2021

Svenska Pärlor Nordkalotten 20–30 juli 2021 En alternativ resa till den planerade resan Lofoten med …