Breaking News

Svenska Pärlor Hotelltouring 2020

Svenska Pärlor Hotelltouring 1 – 7 augusti 2020. En alternativ resa till den inställda Norska Pärlor Hotelltouring. Följ med på en resa med många härliga förtecken vad gäller både upplevelser och körning. En resa som bjuder både härlig MC-touring men också härligt boende där vi går till dukat bord varje kväll för att avnjuta en härlig meny, ofta med stark lokal prägel! Vi siktar in oss på intressanta platser där det finns en speciell berättelse antingen för orten/platsen eller för det hotell som vi bor på. Vi börjar i hjärtat av Dalarna, Tällberg, och far sedan norrut genom Sverige med sikte på Stekenjokk och Marsfjällen. Så välkommen med på en resa som bjuder lite mer lyx men ändå kryddas av härliga vägar, fantastiska vyer och en skön gemenskap. Så länge resan pågår är målet nått – MC-touring när den är som bäst!

På grund av Coronapandemin (Covid 19) så gör vi extra insatser för att skydda både oss själva och vår omgivning. Vi åker på resan bara om vi känner oss fullt friska. Vi håller distans men umgås givetvis på ett klokt och ansvarsfullt sätt. Vi sköter vår hygien och tvättar händerna. Vi bor med samma rumskamrat genom hela resan. I övrigt följer vi de regler och restriktioner som ges och de instruktioner som hotellen har. Om du blir sjuk innan avfärd så hanterar vi detta så du inte får några kostnader för resan.

Resebeskrivning
Ankomst: Resan startar i Tällberg där den svenska turismens vagga en gång stod. Här njuter vi en härlig utsikt över Siljan från Green Hotell. Här har vi vårt första boende och gemensamma middag. Vi samlas i receptionen för middag och information klockan 18.30. Välkommen att njuta en äkta dala atmosfär och en vy över Siljan som är något extra.

Resväg: Vi startar nu vår resa mot norr och far upp genom Dalarna och Härjedalen till Hede där vi har vår andra övernattning. Vi fortsätter sedan upp genom Storsjöbygden och vidare mot Strömsund och startpunkten för Vildmarksvägen. Vildmarksvägen tar oss sedan via Gäddede, Jormvattnet, Stora Blåsjön mot Stekenjokk och vägen över kalfjället. Vi fortsätter sedan ner mot Saxnäs, Trappstegsforsen och vidare mot Vilhelmina. Vi tar sedan sikte på de stora älvdalarna och följer dessa ner genom landet för att tillsist landa igen i Dalarna och slutet på vår resa.

Är det någon som skulle önska så går det att få vandrarhemsboende på Rönnegård Bädd & Frukost vid återkomsten. Ingår inte i resan men kan köpas till för 275:-/person

Boende
Vi kommer att bo på utvalda hotell och pensionat med lite extra särprägel och gärna en historia som stammar en bra bit bakåt i tiden. Det innebär att standarden kan variera från lyx till det lite enklare men det är inte helt ovanligt att det är det där lilla enkla hotellet eller pensionatet som bjuder på mest charm. Vi har ofta fokus på det historiska och klassiska vid valet av boende, antingen med boendet i fokus eller den plats där det ligger.

Mat
Vi bor som sagt på hotell/pensionat och vi har bokat halvpension vilket innebär att vi har dukad frukost och middag varje dag. Frukosten serveras normalt runt 8.00(07.30) och middagen 19-19.30. Middagen serveras oftast vid bordet. Lunch äter vi efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen någon gång mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset). Se också till att du alltid har vatten/dryck lätt tillgängligt i packningen. Det är också bra att alltid ha en extra lunch (smörgås, Risifrutti, frukt eller liknande) med i bagaget i fall vi hamnar så att det inte finns något bra alternativ.

Pris för resan
Priset för det hela är 12 500 kronor inklusive alla skatter och resegarantier. Beräknat antal platser på resan är 14 – 18.

I priset för resan ingår
Boende i tvåbädds rum med halvpension, frukost och middag ingår, (dryck utöver måltidsdryck ingår ej) samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, te och nått tilltugg samt all guidning.

Handlingar som ska med
För person Nödvändiga handlingar för resa i Sverige, oftast räcker godkänd svensk ID-handling.
För fordon Du måste ha med registreringsbeviset för aktuellt fordon (den blå delen som fås från Transportstyrelsen). Saknas detta så kan det bli körförbud om man stoppas. Bra att ha med försäkringsbevis för fordonet.

Krav på fordonet
Aktuellt fordon för resan ska vara servat och utrustat för den typ av resa som är aktuell. Tänk speciellt på att däckens slitmån ska klara den sträcka som är aktuell, helst med marginal. Fordonet ska också vara besiktigat, registrerat för trafik och försäkrat för de länder där resan genomförs.

Försäkringar
Ronnegard Adventure AB har företagsförsäkring för all sin verksamhet vilket då också gäller arrangemang och resor men du som resenärer måste se till att du själv har en personlig reseförsäkring som också gäller för resa utomlands, om så är aktuellt. Normalt har du en reseförsäkring genom din hemförsäkring.

Särskilda resevillkor för resan
För resegaranti, allmänna resevillkor och information runt paketreselagen se Bokningssidan!

Övrigt att tänka på
Inget specifikt förutom ett glatt humör 😊

Guide
Hans Rönnegård, Gagnef

BOKA DIN PLATS HÄR!

Frågor eller andra funderingar
Kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072 – 2046200

Arrangör
mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998 – 3421

Intressanta länkar
Inför resa, generella tips!
https://www.ronnegardadventure.se/infor_resa.html
Här kan du följa resan på Facebook!
https://www.facebook.com/groups/1409972219271975/
Hitta till Green Hotell, Tällberg!
https://www.greenhotel.se/sv/ 
Bilder från resan Norska Pärlor Hotelltouring 2016!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=1300217906709285
 
Ruttbeskrivning
En vecka före resans start kommer det att finnas rutter för nedladdning till GPS eller mobil. Information om detta kommer att skickas ut till alla deltagare på resan tillsammans med instruktioner för hantering av ruttfilerna. Justering av rutten på grund av väder, trafik eller andra påverkande faktorer kan ske både före och under resan.

Check Also

Svenska Pärlor Nordkalotten 2021

Svenska Pärlor Nordkalotten 20–30 juli 2021 En alternativ resa till den planerade resan Lofoten med …