Breaking News

Svenska Pärlor Grustouring 2020

Svenska Pärlor Grustouring 15 – 21 augusti 2020
Svenska Pärlor Grustouring ett alternativ till Norska Pärlor Grustouring som vi tyvärr fått ställa in. Kanske även kan benämnas äventyrstouring så länge det är väg. Det innebär att vi tourar på jakt efter de där riktigt fina vägarna genom landskapet oavsett om det är grus eller asfalt! Det är helt enkelt MC-Touring när den är som bäst på både asfalt och grus! Varför gör vi då ett sådant upplägg? Jo det är för att nå längre ut i det enormt stora vägnät som finns både i Sverige och se platser som vi aldrig kommer riktigt nära om vi bara håller oss till det allmänna och asfalterade vägnätet. Vi kommer också längre bort från den stora semestertrafiken och vi kan avnjuta landskapet och övrig natur på samma sätt som vid en vandring. Det är alltså inte ”Grusbus” eller enduro/offroadkörning utan det enda som skiljer mot vanlig MC-touring är att det också är grusvägar i det allmänna och privata vägnätet som vi färdas på. Vet du att det går bra att köra grusväg med din motorcykel, i för vägen godkända hastigheter, så funkar det även för denna resa. Häng med på ett äventyr där vi utforskar de mindre vägarna i det allmänna och öppna vägnätet. Så länge resan pågår är målet nått – MC-touring när den är som bäst!

På grund av Coronapandemin (Covid 19) så gör vi extra insatser för att skydda både oss själva och vår omgivning. Vi åker på resan bara om vi känner oss fullt friska. Vi håller distans men umgås givetvis på ett klokt och ansvarsfullt sätt. Vi sköter vår hygien och tvättar händerna. Vi bor med samma rumskamrater genom hela resan. I övrigt följer vi de regler och restriktioner som ges och de instruktioner som boendet har. Om du blir sjuk innan avfärd så hanterar vi detta så du inte får några kostnader för resan.

Resebeskrivning
Vi samlas i Gagnef den 15 augusti där vi också har vår första övernattning. På kvällen har vi en samling med kvällsfika runt 19 då vi även ger möjlighet till lite presentation av alla deltagare och guider men också mer information om vår gemensamma resa. Det går bra att anlända till Tallbacken från klockan 16, då finns kaffe och lite tilltugg framdukat.

Övriga delar av rutten är inte helt fastställda i dagsläget men vi kommer att hålla oss i Dalarna, Värmland, Härjedalen, Jämtland och Hälsingland

Det blir blandat grus och asfalt, med fokus på grusväg, för att vi ska få möjlighet att köra de bästa vägarna för detta upplägg!

Är det någon som behöver så går det bra att få en extra övernattning i Gagnef vid hemkomst på Rönnegård Bädd&Frukost, 275 kronor per person, men det beställs i så fall separat.

Boende
Vi kommer att bo på svenska campingplatser, vandrarhem eller liknande i små och större stugor/rum med toalett och dusch i stugan/rummet eller i servicebyggnad strax intill. Ett enkelt men trivsamt boende. Alla stugor är utrustade med täcke och kudde så det enda som behöver plockas med på resan för sovandet är lakan och örngott, då lämpligen ett reselakan som är lätt att packa. Glöm inte heller handduk! Om du har sovsäck krävs underlakan och örngott!

Mat
Frukost ingår i resan och tillreds, med tanke på rådande pandemi, på ett tryggt och kontrollerat sätt. I frukosten ingår Gröt, lingonsylt, fil eller yoghurt, müsli, ost och skinka, margarin/smör, bröd, kaffe eller te. Vi guider står för alla inköp, detta även för att undvika smittspridning med allt för många besök hos lokala handlare! Vi bjuder även på kaffe och te med tilltugg för fikapauser i det gröna. Varje deltagare har med sig en termos som fylls på med hett vatten innan avfärd varje morgon. Vattenkokare eller spis finns i de flesta boenden. Lunch äter vi ute efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset) och på kvällen samlas vi mellan 19 – 20 för gemensam avgång till middag för de som så önskar (middag ingår inte i priset). En lunch ingår dock i priset på resan och är mat som vi kan tillreda på plats efter vägen om det saknas bra andra alternativ, varför inte vid en fin bäck på fjället. Alla deltagare på resan ska alltid se till att det finns ett alternativ till lunch i den egna packningen i fall det inte finns något annat att tillgå, t.ex. frukt, Risifrutti, Yoghurt eller något annat som passar. Glöm inte heller att det alltid ska finnas något att dricka under resan, lätt tillgängligt i packningen.

Pris för resan
Priset för det hela är 7 500 kronor inklusive alla skatter, resegaranti. Beräknat antal platser på resan är 14 – 16. Ingen kostnad tas ut förrän vi ser att resan är genomför bara så det blir strax innan avfärd.

I priset för resan ingår
Boende i två, tre eller fyrbäddsrum/stuga, alla frukostar, en lunch samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, te och nått tilltugg samt all guidning.

Handlingar som ska med
För person Nödvändiga handlingar för resa i Sverige, oftast räcker godkänd svensk ID-handling.
För fordon Du måste ha med registreringsbeviset för aktuellt fordon (den blå delen som fås från Transportstyrelsen). Saknas detta så kan det bli körförbud vid kontroll.

Krav på fordonet
Aktuellt fordon för resan ska vara servat och utrustat för den typ av resa som är aktuell. Tänk speciellt på att däckens slitmån ska klara den sträcka som är aktuell, helst med marginal. Fordonet ska också vara besiktigat, registrerat för trafik och försäkrat för de länder där resan genomförs.

Försäkringar
Ronnegard Adventure AB har företagsförsäkring för all sin verksamhet vilket då också gäller arrangemang och resor men du som resenärer måste se till att du själv har en personlig reseförsäkring som också gäller för resa utomlands, om så är aktuellt. Normalt har du en reseförsäkring genom din hemförsäkring.

Särskilda resevillkor för resan
För resegaranti, allmänna resevillkor och information runt paketreselagen se Bokningssidan!

Om deltagarantalet blir lägre än 10 personer eller om det blir nya restriktioner kan resan bli inställd. Du meddelas då detta i god tid.

Vi tar inte ut någon anmälningsavgift för denna resa utan tar hela slutbetalningen när det blir dags för avfärd. Detta eftersom det finns viss osäkerhet om nya restriktioner framgent

Övrigt att tänka på
Varje deltagare ska ha med sänglinne/reselakan och en handduk, tallrik, bestick samt en termos som fylls med hett vatten varje morgon före avfärd.

Guide
Hans Rönnegård, Gagnef
Göran Svensson, Leksand

BOKA DIN PLATS HÄR!

Frågor eller andra funderingar
Kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072 – 2046200

Arrangör
mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998 – 3421

Intressanta länkar
Inför resa, generella tips!
https://www.ronnegardadventure.se/infor_resa.html
Här kan du följa resan på Facebook!
https://www.facebook.com/groups/1578652245786378/
Hitta till Rönnegård Bädd & Frukost, Gagnef!
http://www.ronnegard.se/
Bilder från Norska Pärlor Grustouring 2016!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=1362628473801561
Bilder från Norska Pärlor Grustouring 2015!
https://www.facebook.com/pg/mctouring/photos/?tab=album&album_id=1026472670750478

Ruttbeskrivning
Veckan före resans start kommer det att finnas mer exakta rutter för nedladdning till GPS eller mobil. Information om detta kommer att skickas ut till alla deltagare på resan tillsammans med instruktioner för hantering av ruttfilerna. Justering av rutten på grund av väder, trafik eller andra påverkande faktorer kan ske både före och under resan.

Check Also

Svenska Pärlor Nordkalotten 2021

Svenska Pärlor Nordkalotten 20–30 juli 2021 En alternativ resa till den planerade resan Lofoten med …