Rekommenderat i webbshoppen!

Sov gott och packa smått

Vid MC-touring gäller det att oftast att minimera packningen så långt som möjligt och lakan eller sovsäckar brukar ta rejält med plats. Om jag tar den lite bekvämare turen så ser jag till att övernatta i stugor, vandrarhem och rum så jag har tillgång till täcke och kudde, eller dyne och pute som det heter på norsk. För om jag har tillgång till detta då behöver jag själv endast packa ner ett reselakan, som packat inte tar mer plats än en knuten näve! Det finns flera olika modeller av reselakan och även då i flera olika material som t.ex bomull, polyester och siden. Själv väljer jag bort bomull även om det kan vara ett skönt material, men efter ett par dagar i packningen har det dragit åt sig så mycket fukt att det inte är så skönt längre 🙁  polyester fungerar fint och känns ganska likvärdigt bomull men den modell och det material som tar allra minst plats det är reselakan i siden. Packat i sin påse så blir det inte mycket kvar och det går att förvara den i fickan på MC-byxorna. Tänk dock på, och det gäller alla modeller och material av reselakan, att inte välja mumie eller sovsäcksmodellen om du inte tycker det är skönt att tränga ihop fötterna i en smal påse 🙂 Jag köper hellre ett som är vidare och ger mer och ”bredare” komfort när jag sover med täcke och kudde. Ett sådant bredare fungerar också att använda i sovsäck när jag har sådant behov.

Dessa lakan finns att köpa i de flesta välsorterade frilufts- och sportbutiker. Ett tips jag kan ge är Naturkompaniet, länk hittar du här!

Ett annat tips är Sidenselma. Här är en länk till deras reselakan i siden!

En kommentar

Kommentera