Rekommenderat i webbshoppen!

Svenska Landsvägspärlor 2018

Svenska Landsvägspärlor 9 – 13 maj 2018 Ett upplägg på fyra dagar där vi tar vara på våren och utforskar det fantastiska landsvägsnät som finns runt om i Sverige! Vi väljer dock de landsvägar som blivit lite bortglömda och hamnat på sidan av men som leder till alla de platser som var knutpunkter och viktiga landmärken i en annan tid. Vi passerar gamla bruk, gruvor och kyrkor som står kvar som monument över en tid som flytt. Vi bor på gästgiverier, Pensionat och B&F som även de passar in i hela upplägget. I resan ingår allt boende, frukost och middag för fyra nätter. Vägarna är av varierad standard men perfekta att utforska med motorcykel. De flesta är asfalterade men det kan även bli någon mindre grussträcka så vi slipper lämna den gamla landsvägen och ge oss ut i det större riksvägnätet. Vi färdas i lugn takt och har ett stopp minst var 50 – 80 minut, anpassat till lämpliga stoppställen. Vi har dagsetapper på mellan 20 – 30 mil. Så välkommen med att upptäcka nya vägar lite vid sidan av och som gjorda för ett upplägg där det är resan som är målet. Så länge resan pågår är målet nått 🙂

Resebeskrivning

Dag 1: Vi samlas på Tallbacken i Gagnef för middag och information runt 19. Det går bra att anlända från kl. 16 då finns det kaffe och lite tilltugg framdukat. Vi har vårt boende i stuga/rum med dusch och toalett i servicehus.

Dag 2: Efter en serverad frukost är det så dags att äntra sadlarna och styra kosan mot nordöst. Vi kör upp via Siljansbygden mot Hälsingland. Vi passerar orter som Dalfors, Edsbyn, Färila, Ramsjö, Ånge och Kälarne innan vi når fram till Indalsälvens dalgång. Här har vi vårt andra boende i Hammarstrand med halvpension (middag/frukost).

Dag 3: Nu fortsätter vi resan upp mot Sollefteå och Ångermanälvens dalgång som vi nu följer nästa hela vägen ut till havet. Strax före Högakustenbron svänger vi vänster och tar småvägarna in till hjärtat av Höga kusten. Här har vi nu vårt tredje boende med halvpension På Mannaminne strax utanför Nordingrå. Vi kommer att ges möjlighet att utforska omgivningarna runt Höga kusten men självklart också de fina samlingarna på Mannaminne.

Dag 4: Nu vi vänder vi näsan söder ut igen och via Högakustenbron tar vi oss ner mot Sundvalls trakten och vidare över skogen ner mot Hälsingland och Dellensjöarna. I Järvsö trakten har vi sedan vår sista övernattning tillsammans för de som inte väljer att följa med till Gagnef och en övernattning till där. Den ingår inte resan men kan köpas till för 250:-/inklusive frukost.

Boende Vi bor på vandrarhem, pensionat eller enklare hotell. Standarden är oftast enkel och kan variera mellan de olika boendena men vi försöker alltid leta efter det lilla extra som ger en helhetsupplevelse som är värd att minnas.

Mat Vi bor som sagt på vandrarhem, pensionat, eller hotell och vi har bokat halvpension vilket innebär att vi har dukad frukost och middag varje dag. Eventuellt kan middagen vara på en annan plats än där vi har vårt boende. Frukosten serveras normalt runt 8.00(07.30) och middagen 19-19.30. Lunch äter vi efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen någon gång mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset). Se också till att alltid ha vatten/dryck lätt tillgängligt i packningen. Det är också bra att alltid ha en extra lunch (smörgås, Risifrutti, frukt eller liknande) med i bagaget i fall vi hamnar så att det inte finns något bra alternativ.

Pris för resan Priset för det hela är 3650 kronor för förare och 3350 kronor för passagerare inklusive alla skatter, resegaranti och anmälningsavgift på 500 kronor/person. Beräknat antal platser på resan är 12 – 18.

Att tänka på Varje deltagare ska ha med sänglinne/reselakan och en handduk samt en termos som fylls med hett vatten varje morgon före avfärd.

I priset för resan ingår Boende i två, tre eller fyrbäddsrum/stuga, fyra frukostar, fyra middagar (dryck utöver måltidsdryck ingår ej) samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, the och nått tilltugg samt all guidning.

Resevillkor och resegaranti mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Intresserad av att hänga på – Boka din plats här! (Resan är fullbokad men det går bra att ”Boka” sig för kölista)

Här kan du följa resan på Facebook!

Hitta till Rönnegård Bädd och Frukost, Gagnef!

Fotoalbum från resan 2016!

Frågor eller andra funderingar kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072-2046200

Arrangör mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998 – 3421

Guider

Hans Rönnegård, Gagnef – Hans har guidat MC-touringresor sedan slutet av 1990-talet och har en stor förkärlek för Skandinavien och då främst Sverige och Norge men hinner även med Italien och lite andra testresor. Det blir resor både med boende på hotell, vandrarhem, stugor och i tält. Det är också MC-touring året runt vinter, vår, sommar och höst och på alla typer av underlag så länge det kan kallas MC-touring(resa med motorcykel på väg). Sin bana som MC-tourer startade Hans 1976, med nytaget MC-kort, med att hänga väskor på 125:an och dra iväg och den resan har bara fortsatt 🙂

Harri Wiklund, Gagnef – Harri är ny i vårt guidteam men har redan hunnit med resor både vinter- och sommar. Harri är morgonpigg och luktar det nybryggt kaffe i rummet, stugan eller utanför tältet då vet du att det är dags att gå upp och göra Harri sällskap vid frukostbordet. Harri har lång erfarenhet av MC körning och har provat allt från sporthoj och Custom till dagens Äventyrshojar där intresset nu bitit sig fast ordentligt 🙂

 

Stängt för kommentarer