Rekommenderat i webbshoppen!

Svenska Landsvägspärlor 2017

03Svenska Landsvägspärlor 24-28 maj 2017! Ett upplägg på fyra dagar där vi möter försommaren och utforskar det fantastiska landsvägsnät som finns runt om i Sverige! Vi väljer dock de landsvägar som blivit lite bortglömda och hamnat på sidan av men som leder till alla de platser som var knutpunkter och viktiga landmärken i en annan tid. Vi passerar gamla bruk, gruvor och kyrkor som står kvar som monument över en tid som flytt. Vi bor på gästgiverier, Pensionat och B&F som även de passar in i hela upplägget. I resan ingår allt boende, frukost och middag för fyra nätter. Vägarna är av varierad standard men perfekta att utforska med motorcykel. De flesta är asfalterade men det kan även bli någon mindre grussträcka så vi slipper lämna den gamla landsvägen och ge oss ut i riksvägsnätet. Fokus för årets resa ligger på Dalarna, Gästrikland, Uppland, Sörmland, Västmanland och Närke. Vi färdas i lugn takt och har ett stopp minst var 50-80 minut, anpassat till lämplig stoppställen. Vi har dagsetapper på mellan 20-30 mil. Så välkommen med att upptäcka nya vägar lite vid sidan av och som gjorda för ett upplägg där det är resan som är målet 🙂

Vart går färden?
Dag 1
Vi samlas i Gagnef på kvällen den 24 maj för middag och information om vår gemensamma resa. Vi bor på Rönnegård Bädd&Frukost i 2-4 bädds rum. Efter en god natts sömn så serveras frukost innan det är dags att packa våra hojar och starta vår resa på riktigt. Det här året kommer vi att fokusera på Dalarna, Gästrikland, Uppland, Sörmland, Västmanland och Närke.

22Dag 2
Från Gagnef kör vi sedan via de gamla landsvägarna genom dalabergslagen österut mot Gästrikland med fler bruk och gamla forvägar ut mot kusten. Vi följer sedan kusten ner till Öregrund. I trakterna av Öregrund och Östhammar har vi så vår andra övernattning på resan.

Dag 3
Nu fortsätter vår resa söderut genom Uppland och ner mot Södermanland och området runt Mälaren. Vi fortsätter att välja de mindre vägarna och trots att vi snuddar vid storstadsområdet runt Stockholm så får vi uppleva mycket natur och småskalighet både vad gäller vägar och bebyggelse. Vi fortsätter sedan vår färd mot Enköping där vi väljer att byta sida av Mälaren och tar oss över mot trakterna runt Strängnäs och Eskilstuna. Här har vi nu vår tredje övernattning.

Dag 4
Vi fortsätter nu att följa Mälaren innan vattnet byter namn och vi når Hjälmaren och Örebrotrakten.

Vi passerar Örebro på södra sidan genom en frodig jordbruksbygd och slättlandskap innan vi åter tar av norrut och de södra delarna av bergslagen. I Noratrakten bromsar vi in och här har vi nu vår sista gemensamma övernattning på resan. DCIM100GOPROGOPR4048.Alla vattenvägar vi passerat är starka symboler för hela vår resa där det gamla vägnätet binds ihop av alla de platser som hade tillgång till vatten vilket förr betydde utveckling och liv. Idag har trådbunden elektricitet tagit över och våra vägar dras där det nu passar oss bäst att bo och där transporterna rullar lättast.

Vi kommer att köra ca 70-80 mil totalt under tre kördagar(då är inte resan till Gagnef och hem från Noratrakten medräknande). Vi kör i grupp med en guide längst fram och en i kön. Vi håller för vägarna normal hastighet och vi tar täta stopp(max 50-80 minuters körpass), antingen för en kortare paus eller för fika och lunch.

30Vad ingår och vad behöver du ta med
Vi samlas i Gagnef onsdag kväll den 24 maj (se längre ner i informationen för adress och karta) och inleder med middag och information runt dagarna som kommer. I kostnaden ingår allt boende, frukost varje morgon, dryck till alla fikapauser i form av kaffe och the samt något tilltugg och middagar på våra övernattningsställen.

Du behöver ha med sänglinne, termos för hett vatten, mugg, MC-utrustning, personliga kläder och ett glatt humör. Lämplig MC är princip alla MC som klarar att köras i normal landsvägsfart på allmän landsväg (vilket givetvis är de flesta 🙂 Vi som guidar kommer att ha med enklare verktyg, punkteringslagning, pump och startkablar. Vi har även med förstaförband och enklare smärt- och resemedicin i fall olyckan skulle vara framme.

Bilderna är hämtade från Svenska Landsvägspärlor 2016!

Kostnad
Kostnad för det hela är 3550 kronor för förare och 3250:- för passagerare inklusive alla skatter och anmälningsavgift på 500 kronor/person. Beräknat antal platser på resan är 12-16.

I kostnaden ingår: Boende i två. tre eller fyrbäddsrum/stuga, fyra frukost, fyra middag(dryck utöver måltidsdryck ingår ej) samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, the och nått tilltugg samt all guidning.

Intresserad: Anmäl kan du göra här!

(Om anmälningssidan inte fungerar eller om platserna markeras som slut, kontakta guiden!)

Frågor eller andra funderingar vänd er då gärna till guiden Hans Rönnegård, Mobil: 072-2046200.


Resevillkor och resegaranti:
 mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Arrangör: mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998-3421

Vid samlingen torsdag kväll samlas vi på Tallbacken i Gagnef, Rönnegård Bädd&Frukost, Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef. Se karta och koordinater här nedan!

Länk till karta, koordinater och adress för Rönnegård Bädd&Frukost och starten på resan!

Länk till Rönnegård Bädd&Frukost egen hemsida!

Fotoalbum från resan 2016!

Facebookgrupp för både denna och tidigare resor!

Guide på resan: Hans Rönnegård och Harri Wiklund

p1050051Hans har guidat MC-touringresor sedan slutet av 1990-talet och har en stor förkärlek för Skandinavien och då främst Sverige och Norge men hinner även med Italien och lite andra testresor. Det blir resor både med boende på hotell, vandrarhem, stugor och i tält. Det är också MC-touring året runt vinter, vår, sommar och höst och på alla typer av underlag så länge det kan kallas MC-touring(resa med motorcykel på väg). Sin bana som MC-tourer startade Hans 1976, med nytaget MC-kort, med att hänga väskor på 125:an och dra iväg och den resan har bara fortsatt 🙂

p1050036Harri är ny i vårt guidteam men har redan hunnit med resor både vinter- och sommar. Harri är morgonpigg och luktar det nybryggt kaffe i stugan eller utanför tältet då vet du att det är dags att gå upp och göra Harri sällskap vid frukostbordet. Harri har lång erfarenhet av MC körning och har provat allt från sporthoj och Custom till dagens Äventyrshojar där intresset nu bitit sig fast ordentligt 🙂

Stängt för kommentarer