Rekommenderat i webbshoppen!

Svenska Landsvägspärlor 2016

Svenska Landsvägspärlor 4-8 maj 2016! Ett upplägg på fyra dagar där vi möter våren och utforskar det fantastiska landsvägsnät som finns runt om i Sverige! Vi väljer dock de landsvägar som blivit lite bortglömda och hamnat på sidan av men som leder till alla de platser som var knutpunkter och viktiga landmärken i en annan tid. Vi passerar gamla bruk, gruvor och kyrkor som står kvar som monument över en tid som flytt. Vi bor på äldre gästgiverier, Pensionat och B&F som även de passar in i hela upplägget. I resan ingår allt boende, frukost och middag för fyra nätter. Vägarna är av varierad standard men perfekta att utforska med motorcykel. De flesta är asfalterade men det kan även bli någon mindre grussträcka så vi slipper lämna den gamla landsvägen och ge oss ut i riksvägsnätet. Fokus för årets resa ligger på Dalarna, Värmland, Dalsland och Västergötland. Vi färdas i lugn takt och har ett stopp minst var 50-80 minut, anpassat till lämplig stoppställen. Så välkommen med att upptäcka nya vägar lite vid sidan av och som gjorda för ett upplägg där det är resan som är målet 🙂

Vart går färden?

DCIM100GOPRODag 1
Vi samlas i Gagnef på kvällen den 4 maj för middag och information om vår gemensamma resa. Vi bor på Rönnegård Bädd&Frukost i 2-4 bädds rum. Efter en god natts sömn så serveras frukost innan det är dags att packa våra hojar och starta vår resa på riktigt. Det här året kommer vi att fokusera på Dalarna, Värmland, Dalsland och Västergötland.

Dag 2
Från Gagnef kör vi sedan via de gamla landsvägarna genom Västerdalarna ner mot Bergslagen innan vi tar av mer västerut genom skogarna och över bergen mot Värmland och Fryksdalen. Färden fortsätter sedan längs med Övre Fryken som vi rundar i den norra änden innan vi avslutar dagen med lite utsikt över Fryksdalen och till sist slår nattläger i Sunnetrakten.

Dag 3
Nu fortsätter vår resa söderut genom Värmland, fortsatt på det mindre vägnätet med de lite äldre landsvägarna. P1000936Vi når så tillslut Värmlands södra gräns mot Dalsland där vi nu färdas genom ett härligt vattenlandskap med många små bruksorter. Till slut möter vi Dalslands kanal som vi sedan följer i riktningen mot Vänern, Sveriges största insjö. Innan vi når slutet på kanalen så hittar vi också där den i MC kretsar så kända Brudfjällsvägen. Vårt nattläger slår vi i trakterna runt Håverud.

Dag 4
Nu tar vi sikte på Vänern som vi rundar längst söderut för att sedan rikta in oss på Arns hemtrakter på Skara och Skövde slätten. Här finns det många små landsvägar och historiens vingslag följer oss vart vi än kör och skådar. Många kyrkor hittar vi här men också ett och annat kloster. Här får vi också kontakt med den största av alla kanaler i Sverige Göta kanal. Vårt nattläger finner vi i trakterna runt Forsvik, där Arn enligt boken reste sin gård och där även Göta kanal passerar. DCIM100GOPROEn stark symbol för hela vår resa där det gamla vägnätet binds ihop av alla de platser som hade tillgång till vatten vilket förr betydde utveckling och liv. Idag har trådbunden elektricitet tagit över och våra vägar dras där vi nu valt att bo och där transporterna rullar lättast.

Vi kommer att köra ca 70-80 mil totalt under tre kördagar(då är inte resan till Gagnef och hem från Forsvik medräknande). Vi kör i grupp med en guide längst fram och en i kön. Vi håller för vägarna normal hastighet och vi tar täta stopp(max 50-80 minuters körpass), antingen för en kortare paus eller för fika och lunch.

Vad ingår och vad behöver du ta med
Vi samlas i Gagnef onsdag kväll den 4 maj (se längre ner i informationen för adress och karta) och inleder med middag och information runt dagarna som kommer. I kostnaden ingår allt boende, frukost varje morgon, dryck till alla fikapauser i form av kaffe och the samt något tilltugg och middagar på våra övernattningsställen.
DCIM100GOPRODu behöver ha med sänglinne, termos för hett vatten, mugg, MC-utrustning, personliga kläder och ett glatt humör. Lämplig MC är princip alla MC som klarar att köras på allmän landsväg (vilket givetvis är alla 🙂 Vi som guidar kommer att ha med enklare verktyg, punkteringslagning, pump, startkablar och eventuell reservdunk. Vi har även med första förband och enklare smärt- och resemedecin i fall olyckan skulle vara framme.

Bilderna hämtade från olika Landsvägsturer i Sverige (2012-2015)

Kostnad
Kostnad för det hela är 3450 kronor för förare och 3250:- för passagerare inklusive alla skatter och anmälningsavgift på 500 kronor/person. Beräknat antal platser på resan är 12-16.

I kostnaden ingår: Boende i två eller fyrbäddsrum/stuga, fyra frukost, fyra middag(dryck utöver måltidsdryck ingår ej) samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, the och nått tilltugg samt all guidning.

Intresserad: Anmäl kan du göra här!

(Om anmälningssidan inte fungerar eller om platserna markeras som slut, kontakta guiden!)

Frågor eller andra funderingar vänd er då gärna till guiden Hans Rönnegård, Mobil: 072-2046200.

P1010773Resevillkor och resegaranti: mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Arrangör: mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998-3421

Vid samlingen torsdag kväll samlas vi på Tallbacken i Gagnef, Rönnegård Bädd&Frukost, Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef. Se karta och koordinater här nedan!

Länk till karta, koordinater och adress för Rönnegård Bädd&Frukost och starten på resan!

Länk till Rönnegård Bädd&Frukost egen hemsida!

Guide på resan: Hans Rönnegård
Hans Rönnegård 01

 

 

Stängt för kommentarer