Rekommenderat i webbshoppen!

Sportglasögon

Adidas Elevation ClimaCool är perfekta glasögon för aktivt touringåkande. Glasögonen har en löstagbar skumkant som gör att de tätar riktigt bra men med hjälpa av ett snillrikt ventilationssystem ändå ventileras för en skön känsla och mindre risk för imma. Till glasögonen medföljer ”spegelglas” som ger bra solskydd och som även anpassar sig beroende på styrkan i ljuset, gulfärgade glas för bra seende i skumrask och mörker, skalmar som passar perfekt under hjälmen men också huvudband om du vill använda dem utan hjälm och över mössa. Jag har använt dessa galsögon ca 4 år och finner dem helt suveräna. Jag har under dessa år aldrig haft några problem med dem, förutom att jag trampade av en skalm men som det var enkelt att ersätta som reservdel. Spegelglasen som jag använt mest bör nog bytas ut nu efter mer än fyra säsonger men även där finns det nya att komplettera med.

Jag älskar att köra med öppen hjälm eller med visiret uppfällt och med dessa glasögon har jag aldrig haft problem med drag. För´min egen del behöver jag också viss synkorrigering och det fungerar helt perfekt med de insats gals som går att köpa till. Det finns också en sak som är mycket speciellt med dessa glasögon och det är att jag kan åka direkt från ett snövitt norskt fjällandskap direkt in i en mörk tunnel och jag förlorar inte synen!!! Det är något med ljusets våglängder som hanteras så smart att du får denna mycket praktiska effekt. Med vanliga mörkfärgade glasögon blir du helt blind under ett stort antal sekunder om du försöker dig på något liknande. Självklart ska du alltid vara försiktig vid inkörning i mörka tunnlar och lika bra syn med glasögon som utan kan du aldrig få, men här funkar det ändå så du slipper få helt svart framför ögonen. Tyvärr har just den här modellen av Adidas gått ur sortimentet men det finns nya ersättare.

Synsam vid St Eriksplan i Stockholm har en speciell avdelning för sport- och specialglasögon och mycket kunnig personal. Där går det bra att prova olika modeller och typer av glas för att se vad som passar bäst. Passa på att göra ett besök om du har vägarna förbi Stockholm eller besök dom på denna länk!

Kommentera