Rekommenderat i webbshoppen!

Sörmlands Pärlor Grustouring 2015

Grustur1Sörmlands Pärlor Grustouring, 7-10 maj. En resa som vi gör i samarbete med Näräventyr, Micke Andersson! Följ med på en tvådagars grustouring till Sörmlands pärlor. Turen går på små slingrande grusvägar genom de finaste delarna av Sörmland. Vissa sträckor är på asfalt, men vi prioriterar grusvägarna. Vi kommer besöka några kulturhistoriska platser efter vägen. Sörmlands pärlor på grus är en blandning av lugn grusåkning, kulturhistoria och trevligt socialt umgänge. Vi färdas i lugn takt men du bör ha viss vana att tillbringa dagen i MC-sadeln. Vi kör aldrig längre körpass än 50-70 minuter innan vi har ett stopp, kortare eller längre beroende på om det är dags för paus, fika eller lunch.

Upplägget i grova drag
Torsdag 7 maj: Ankomst och inkvartering, cirka 250 meter från Skottvångs gruva, där vi ska övernatta tre nätter. Vi bor enkelt i Skumbo som är en kopia av en skogsarbetarbarack från 1930-talet. Där finns 10 bäddar i våningssängar, en kamin för att hålla värmen och fotogenlampor, (först till kvarn gäller vid bokning om man vill bo här). Det finns även platser i större gemensamt tipi-tält eller om man hellre tar med eget tält.

I by-bastun ca 100 meter från Skumbo finns kök, varmt och kallt vatten, duschar och toalett.  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADär finns också en vedeldad bastu. Guide kommer att finnas på plats i Skumbo från klockan 15.00 på torsdag. På kvällen bjuder vi på grillat och får en guidad historisk vandring på gruvområdet. Ta med egna sängkläder om ni ska bo i stugan och sovsäck och liggunderlag om ni ska sova i våra gemensamma tält. Väljer du eget tält, så tar du givetvis med egen utrustning som behövs, men meddela gärna detta vid anmälan.
DCIM100GOPROFredag 8 maj: Vi fixar och bjuder på frukost, bestående av kaffe/te, smörgås, pålägg, gröt, ägg samt fil och flingor. Det går också bra att göra en matsäcksmacka om du vill ha nått extra till förmiddagsfikat. Klockan 09.00 sitter vi på hojarna, redo för en hel dags körning och upplevelser. På ett par ställen kommer vi göra lite längre stopp då guiderna även berättar lite om platsen. Vi kommer köra på varierat underlag, både på grus och asfalt men alltid med fokus på härlig MC-körning. Under dagen bjuder vi på fika och enkel lunch som vi tar när det passar och smakar. Du behöver bara ta med egen mugg och hett vatten i termos som vi fixar vid frukost. Åter i Skottvång, ca 16.00-18.00.

På kvällen finns det möjlighet att laga egen mat i Skumbo eller gå till värdshuset som ligger ett stenkast bort och köpa något riktigt gott. En varmrätt kostar cirka 100 kr till 150 kr plus dryck.

GrusturenLördag 9 maj: Guiderna fixar och bjuder på frukost med samma upplägg som fredagen. I dag startar vi också 09.00 och fortsätter vår upptäckarlust och körglädje på småvägarna. Även den här dagen bjuder vi på fika och enkel lunch. Mitt på dagen besöker vi ett bombsäkert ställe där vi bland annat äter lunch. Vi beräknas att vara tillbaka i Skottvång mellan 16.00 och 18.00.

Middag lagar vi antingen i vår camp vid Skumbo eller så går vi åter igen till värdshuset. Den här kvällen kan det dock vara ett uppträdande på värdshuset vilket betyder att man måste boka bord och betala entré om man ska äta där (maten är lite dyrare på lördag ca 200 kr, plus dryck och inträde ca 180kr).

Söndag 10 maj: Vi dukar upp frukosten som vanligt och därefter packar var och en och tar sig hem i egen takt.

Tänk på att ta med
Sängkläder för sängboende i stuga, liggunderlag/madrass och sovsäck för tältboende, bad-/bastukläder, handduk, termos för hett vatten, mugg, bestick och tallrik. 2014-10-11 11.35.09Guiderna kommer att ha med sig enklare resemedicin, däcklagningsgrejer, pump, verktyg och första förband i fall olyckan skulle vara framme.

Kostnad
Kostnad för det hela är 1995:- för boende i säng och 1645:- vid boende i tält inklusive moms och en anmälningsavgift på 500 kronor. Beräknat antal platser på resan är 18-20.

I kostnaden ingår: Boende i säng i skogsarbetarbarack (alt. tält) frukost, lunch och fika två dagar, grillmiddag vid ankomst torsdag, inträde(hemligt lunchmål med guidning) samt all guidning för körning och historiska plaster där vi tar rast samt slutstädning.

För anmälan behöver vi: Namn, adress, mobilnummer och e-postadress och om du vill ha säng eller föredrar tältalternativet. Sängalternativet är det ”först till kvarn” som gäller. Skriv också gärna om du har någon allergi eller liknade som vi behöver ta hänsyn till när det gäller mat. (Roligt att delge i deltagarlistan, som kommer att skickas i god tid för den 7 maj, är märke och modell av MC 🙂

Anmälan och kontakt: Anmälan görs här! (Webbformulär som fylls i och skickas in). DCIM100GOPROFrågor eller andra funderingar vänd er då gärna till guiderna Mikael Andersson, Mobil: 070-5657680 eller Hans Rönnegård Mobil: 072-2046200.

Särskilda villkor: Arrangören har rätt att ställa in resan om antalet platser inte fylls upp till 75 procent eller om arrangörens guide/er blivit sjuk/a och inte på ett för resan lämpligt sätt kan ersättas. Om resan ställs in betalas hela beloppet för resan tillbaka, även anmälningsavgiften. Allmänna villkor: Vi hänvisar till Konsumentverkets Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket.

Resegaranti
Vi har som researrangör ställt nödvändig säkerhet i form av resegarantier hos Kammarkollegiet.

Betalning: En faktura kommer att skickas ut efter anmälan med information om betalning för både anmälningsavgift och slutbetalning. Betalningen av anmälningsavgiften räknas som slutgiltig bokning av resan.

Arrangör: Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef.
Resan görs i samarbete med Näräventyr, Micke Andersson Eskilstuna.

Vi samlas torsdag kväll vid Skottvångs gruva, se nedan för koordinater och en karta för att hitta dit! Guide kommer att finnas på plats från kl 15 på torsdag eftermiddag. Vi planerar för start av grillningen runt 19.30-20. Hitta till Skottvångs Gruva och Skogsarbetarbaracken!

Guider

Micke Andersson
Epost!
070-5657680

Micke

Hans Rönnegård
Epost!
072-2046200

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera