Rekommenderat i webbshoppen!

Resan till Krystall 2017


Flottbron GagnefResan till Krystall, 14-19 februari 2017

Följ med på ett riktigt MC äventyr direkt i början av det nya MC-året! Vi startar i Gagnef och tar vägen upp genom Dalarna mot Norge. Vi far genom Österdalen mot Rondane och Enden innan vi sedan fortsätter över fjället mot Gudbrandsdalen och trakterna runt Fagernes. Från Fagernes tar vi oss sedan upp på Golfjellet där vi besöker Krystall-Rallyträffen. Hem tar vi åter vägen till Fagernes men sedan håller vi längre söderut och kör via Mjösa och Elverum mot Sverige igen. Vi har sedan vår sista övernattning i Transtrand strax söder om Sälen. Vi kommer att köra fina snö och isvägar men vissa sträckor med bar asfalt förekommer (beror lite på vädret). Vi undviker saltade vägar och det blir bara i nödfall vi väljer att köra någon sådan sträcka (beror också på vädret). Vi kör antingen tvåhjuligt med bildubbat och skidor, tvåhjuligt med långdubb eller trehjuligt med sidvagn. Vi kommer att ha med minst en sidvagns MC med extra ström, verktyg, spadar och bogserlina (men bara för säkerhetsskull 🙂 Vi kommer att bo i gemensamma stugor, vandrarhem och gästgårdar med halvpension förutom två nätter på Krystall-Rally då det blir hotell med helpension. Passa på att njuta härlig vintertouring i glada vänners lag och träffa många nya MC vänner från hela Europa på Krystall!

Beskrivning
Vi träffas i Gagnef tisdag förmiddag den 14 februari och vi beräknar att ge oss av på första etappen runt 10.00. Vi tar oss då upp genom Siljansbygden till vår första övernattning i norra Dalarna.
Vi väljer småvägar så långt det är möjligt och allra helst de med riktigt snö och isunderlag. Kopparleden, Röros - DrevsjöVi fortsätter sedan vidare genom norra Dalarna mot Norge och vidare över mot Rondane och där har vi övernattning nummer två på Rondane Gjestegård. Vi försöker så långt det är möjligt att köra under de ljusa timmarna och undviker så långt det går mörkerkörning. På torsdag morgon, när det börjat ljusna, packar vi så åter våra MC efter en god frukost och kör över fjället till Gudbrandsdalen(om vädret tillåter). Annars tvingas vi ta en större omväg över Dovre ner till Dombås och vidare. Det innebär att det kan bli en lite längre dagsetapp den här dagen.  Vi tar sedan av i Vinstra upp mot Espedalen för att sedan åter ta vägen över fjället ner till Fagernes. Väl framme i Osen, på Golfjellet, så checkar vi in på hotellet där vi sedan har två övernattningar på Krystall-Rallyträffen med helpension, så här finns nu alla möjligheter att äta upp sig ordentligt. 🙂 Vi får också möjlighet att träffa andra vintertourers från hela Europa och även beskåda alla sorters idéer och uppfinningar för att underlätta härlig vintertouring 🙂 2016 var vi ca 120 stycken från Skandinavien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien och ytterligare ett antal länder, hur många vi blir 2017 återstår att se, men vi vill gärna se fler svenskar 😉 För den som vill finns även möjlighet att göra en dagstur under fredagen men det går också bra att bara njuta hotellivet för en dag. På lördagen packar vi så våra MC igen och drar åter vidare över fjället mot svenska gränsen. Vi fortsätter sedan ner via Sälen till Transtrand där vi har vår sista övernattning innan vi far vidare hemåt söndagen den 19 februari. Du bör ha vana av vinterkörning så att du behärskar din MC på vinterunderlag. Vi idkar ingen buskörning, även om det kan sladda lite ibland, utan vi färdas i lugn takt på små vägar och sällan i farter över 80 km/h. Det är härlig vintertouring som gäller så vi vill njuta både körning, väder och vind och härliga vyer i ett fantastiskt vinterlandskap 🙂

Din MC ska vara utrustad med dubbdäck, långa eller korta, och alternativt sidvagn.
Lämpligen kompletteras kort dubb(bildubb) med skidor som gör det enklare att ta sig fram i fall det skulle komma mycket snö eller det är spårigt. Med lång dubb(typ endurodubb) kan det bli besvärligt om det blir långa sträckor med bar asfalt men vi försöker så långt det är möjligt att minimera sådana vägval. RörosErfarenhet från tidigare resor ger att det brukar finnas åtminstone is och snösträngar att hålla sig till om asfalten börjar krypa fram. På vägar med grusunderlag har vi sällan sett barmark. Har du sidvagn funkar det också bra med både kort och lång dubb och för den som så önskar kan vi hjälpa till både med däckval och dubbning om du är ute i god tid före resan. Läs också mer om dubbade däck och MC med skidor men också annan vinterutrustning här på hemsidan! Vi från mctouring.se kommer att ha med förstaförband, enklare resemedicin, verktyg, däcklagning, slang, pump, extra bilbatteri, bogserlina och lite andra nyttiga saker i fall något går sönder eller helt enkelt inte vill starta. Vi kommer också senare att presentera mer information runt både personlig utrustning och lösningar för din MC för att få ut det bästa möjliga av resan.

2016-02-25-19-51-10Kostnad
Per deltagare 4775 kr, då ingår fika på resan, 3 övernattningar med halvpension(frukost och middag) och 2 övernattningar med helpension(frukost, lunch och middag) i tvåbäddsrum, sänglinne samt träffavgift på Krystall . Var och en betalar själv bränsle samt lunch(förutom två luncher på Krystall), alkoholhaltig dryck och andra privata utgifter. Priset är ett självkostnadspris med tanke på denna lite annorlunda och kanske lite tuffare tur 😉 Därför går det även bra att avboka resan ända fram till en vecka före avfärd om det skulle bli nödvändigt.

Intresserad: Anmäl kan du göra här!

Frågor eller andra funderingar vänd er då gärna till guiderna Hans Rönnegård, Mobil: 072-2046200. Göran Svensson på e-postadressen goran@mctouring.se, mobiltelefon 073-9403335.

Resevillkor och resegaranti: mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Arrangör: mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998-3421

Lunch de dagar vi är på resa(alltså inte på Osen Hotell) äter vi ute på något lämpligt matställe.

Kopparleden Röros-DrevsjöResan kan också följas i en Facebookgrupp ”KrystallRally Norge”, där vi kommer att delge information, bilder och annat som kan vara nyttigt både före, under och efter resan 🙂 Länk till gruppen: https://www.facebook.com/groups/381129761965298/ 

Se bilder från resan 2013!
Se bilder från resan 2016!

Vid samlingen måndag kväll eller onsdag förmiddag samlas vi på Tallbacken i Gagnef eller på lämpligt ställe efter sträckan, Rönnegård Bädd&Frukost, Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef. Se karta och koordinater här nedan! Det går alltså att få övernattning i Gagnef mellan måndag till tisdag för den som det behöver (också det till självkostnadspris).

Länk till karta, koordinater och adress för Rönnegård Bädd&Frukost och start för resan!

Länk till Rönnegård Bädd&Frukost egen hemsida!

Se filmen från Resan till Krystall 2011!

 

Stängt för kommentarer