Rekommenderat i webbshoppen!

Resan till Krystall 2016

Resan till Krystall, 24-28(29) februari 2016

2015-02-14 11.46.46Följ med på ett riktigt MC äventyr direkt i början av det nya MC-året! Vi startar i Gagnef och tar vägen upp genom Västerdalarna mot Norge. Vi far upp genom Österdalen mot Rondane och Enden innan vi sedan fortsätter upp mot Röros och Krystall-Rallyträffen. Hem tar vi vägen över Funäsdalen och Tännäs innan vi åter når Dalarna vid Idre/Särna. Vi kommer att köra fina snö och isvägar men vissa sträckor med bar asfalt förekommer (beror lite på vädret). Vi undviker saltade vägar och det blir bara i nödfall vi väljer att köra någon sådan sträcka (beror också på vädret). Vi kör antingen tvåhjuligt med bildubbat och skidor, tvåhjuligt med långdubb eller trehjuligt med sidvagn. Vi kommer att ha med minst en sidvagns MC med extra ström, verktyg, spadar och bogserlina (men bara för säkerhetsskull 🙂 Vi kommer att bo i gemensamma stugor, vandrarhem och gästgårdar förutom två nätter på Krystall-Rally då det blir hotell med helpension. Passa på att njuta härlig vintertouring i glada vänners lag och träffa många nya MC vänner från hela Europa på Krystall!

Beskrivning
Vi träffas i Gagnef antingen tisdag kväll den 23 februari eller onsdag förmiddag den 24:e då vi ger oss av mot Transtrand/Sälen och vår första övernattning.

2015-02-12 15.51.24Vi väljer småvägar så långt det är möjligt och allra helst de med riktigt snö och isunderlag.  Från Transtrand kör vi sedan mot Norge och följer Österdalen upp mot Rondane och där har vi övernattning nummer två på lämplig Gjestegård. Vi försöker så långt det är möjligt att köra under de ljusa timmarna och undviker så långt det går mörkerkörning. På fredag morgon när det börjat ljusna packar vi så åter våra MC efter en god frukost och kör mot Folldal och Tynset på vår väg mot Röros. Vi väljer även här att ta det mindre vägnätet vid sidan av de större riks- och länsvägarna.  Väl framme i Röros så checkar vi in på Röros hotell där vi sedan har två övernattningar på Krystall-Rallyträffen med helpension, så här finns nu alla möjligheter att äta upp sig ordentligt. 🙂 Vi får också möjlighet att träffa andra vintertourers från hela Europa och även beskåda alla sorters idéer och uppfinningar för att underlätta härlig vintertouring 🙂 2015 var vi ca 120 stycken från Skandinavien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien och ytterligare ett antal länder, hur många vi blir 2016 återstår att se, men vi vill gärna se fler svenskar 😉

TranstrandFör den som vill finns även möjlighet att göra en dagstur under lördagen men det går också bra att bara njuta hotellivet för en dag. På söndagen packar vi så våra MC igen och drar åter vidare över fjället mot svenska gränsen och Funäsdalen. Vi fortsätter sedan ner via Tännäs mot Idre/Särna och eventuellt har vi här ytterligare en övernattning innan vi far vidare hemåt måndagen den 29 februari. Du bör ha vana av vinterkörning så att du behärskar din MC på vinterunderlag. Vi idkar ingen buskörning, även om det kan sladda lite ibland, utan vi färdas i lugn takt på små vägar och sällan i farter över 80 km/h. Det är härlig vintertouring som gäller så vi vill njuta både körning, väder och vind och härliga vyer i ett fantastiskt vinterlandskap 🙂

Din MC ska vara utrustad med dubbdäck, långa eller korta.
2015-02-14 10.03.23Lämpligen kompletteras kort dubb(bildubb) med skidor som gör det enklare att ta sig fram i fall det skulle komma mycket snö eller det är spårigt. Med lång dubb(typ endurodubb) kan det bli besvärligt om det blir långa sträckor med bar asfalt men vi försöker så långt det är möjligt att minimera sådana vägval. P1000359Erfarenhet från tidigare resor ger att det brukar finnas åtminstone is och snösträngar att hålla sig till om asfalten börjar krypa fram. På vägar med grusunderlag har vi sällan sett barmark. Har du sidvagn funkar det också bra med både kort och lång dubb och för den som så önskar kan vi hjälpa till både med däckval och dubbning om du är ute i god tid före resan. Läs också mer om dubbade däck och MC med skidor men också annan vinterutrustning här på hemsidan! Vi från mctouring.se kommer att ha med enklare sjukvårdsutrustning, resemedicin, verktyg, däcklagning, slang, pump, extra bilbatteri, bogserlina och lite andra nyttiga saker i fall något går sönder eller helt enkelt inte vill starta. Vi kommer också senare att presentera mer information runt både personlig utrustning och lösningar för din MC för att få ut det bästa möjliga av resan.

Kostnad
Var och en betalar sitt boende och sin mat så det är svårt att exakt säga hur mycket det kommer att kosta men ca 3000 – 4000:-(då är ca 1800:- vad det kostar med två nätter på Krystall-Rallyträffen)

Om du vill följa med oss kontaka mctouring.se Gagnef, Epost: Hans Rönnegård eller med telefon 0241-61242, Mobil 072-2046200. Frågor eller andra funderingar vänd er då gärna till Hans Rönnegård, Mobil: 072-2046200 eller Göran Svensson, Mobil: 073-9403335.

Lunch och middag de dagar vi är på resa(alltså inte på Röros Hotell och Krystall) äter vi ute på någon lämplig restaurang eller bykrog.

Resan kan också följas i en Facebookgrupp ”KrystallRally Norge”, där vi kommer att delge information, bilder och annat som kan vara nyttigt både före, under och efter resan 🙂 Länk till gruppen: https://www.facebook.com/groups/381129761965298/ 

Se bilder från resan 2013!

Vid samlingen tisdag kväll eller onsdag morgon samlas vi på Tallbacken i Gagnef eller på lämpligt ställe efter sträckan, Rönnegård Bädd&Frukost, Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef. Se karta och koordinater här nedan! Det går alltså att få övernattning i Gagnef mellan tisdag till onsdag för den som det behöver (också det till självkostnadspris).

Länk till karta, koordinater och adress för Rönnegård Bädd&Frukost och start för resan!

Länk till Rönnegård Bädd&Frukost egen hemsida!

Se filmen från Resan till Krystall 2011!

 

Kommentera