Rekommenderat i webbshoppen!

Resan till Krystall 2015

Resan till Krystall, 10-15 februari 2015

P1000301Följ med på ett riktigt MC äventyr direkt i början av det nya MC-året! Vi startar i Gagnef och tar Kopparleden mot Röros på vår väg mot Krystall-Rallyträffen på Rondablikk i Kvam. Vi far sedan hem genom Österdalen och över Sälenfjällen tillbaka till Gagnef igen. Vi kommer att köra fina snö och isvägar men vissa sträckor med bar asfalt förekommer (beror lite på vädret). Vi undviker saltade vägar och det blir bara i nödfall vi väljer att köra någon sådan sträcka (beror också på vädret). Vi kör antingen tvåhjuligt med bildubbat och skidor, tvåhjuligt med långdubb eller trehjuligt med sidvagn. Vi kommer att ha med minst en sidvagns MC med extra ström, verktyg, spadar och bogserlina (men bara för säkerhetsskull 🙂 Vi kommer att bo i gemensamma stugor och vandrarhem förutom två nätter på Krystall då det blir hotell med helpension. Passa på att njuta härlig vintertouring i glada vänners lag och träffa många nya MC vänner från hela Europa på Krystall!

Beskrivning
Vi träffas i Gagnef tisdagen den 10 februari där vi ger oss av fram på sen eftermiddag mot vår första övernattning på vandrarhem i Älvdalen.

CIMG4716Vi väljer småvägar så långt det är möjligt och allra helst de med riktigt snö och isunderlag.  Från Älvdalen kör vi sedan längs med österdalälven upp mot Funäsdalen där vi har vår andra övernattning på vandrarhem. Vi försöker så långt det är möjligt att köra under de ljusa timmarna och undviker så långt det går mörkerkörning(förutom första dagen till Älvdalen). På torsdag morgon när det börjat ljusna packar vi så åter våra MC efter en god frukost och kör via Röros ner mot Dovre och Rondane och beroende på väder får vi här välja väg för fortsatt färd till Kvam och Rondablikk där Krystall-Rallyt 2014 hålls. På Rondablikk har vi två övernattningar på hotell med helpension så här finns nu alla möjligheter att äta upp sig ordentligt. 🙂 Vi får också möjlighet att träffa andra vintertourers från hela Europa och även beskåda alla sorters idéer och uppfinningar för att underlätta härlig vintertouring 🙂 2014 var vi ca 130 stycken från Skandinavien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien och ytterligare ett antal länder, hur många vi blir 2015 återstår att se, men vi vill gärna se fler svenskar 😉

TranstrandFör den som vill finns även möjlighet att göra en dagstur under fredagen men det går också bra att bara njuta hotellivet för en dag. På lördagen packar vi så våra MC igen och drar åter vidare över Ringebufjellet ner mot Österdalen för vidare färd via Koppang, Rena och Trysil innan vi når Transtrand och sista övernattningen på vår resa. Söndag morgon packar vi så för sista gången på vår gemensamma resa för vidare färd ner längs västerdalälven mot slutmålet Gagnef. Du bör ha vana av vinterkörning så att du behärskar din MC på vinterunderlag. Vi idkar ingen buskörning utan vi färdas i lugn takt på små vägar och sällan i farter över 80 km/h. Det är härlig vintertouring som gäller så vi vill njuta både körning, väder och vind och härliga vyer i ett fantastiskt vinterlandskap 🙂

Din MC ska vara utrustad med dubbdäck, långa eller korta. P1000428Lämpligen kompletteras kort dubb(bildubb) med skidor som gör det enklare att ta sig fram i fall det skulle komma mycket snö. Med lång dubb(typ endurodubb) kan det bli besvärligt om det blir långa sträckor med bar asfalt men vi försöker så långt det är möjligt att minimera sådana vägval. P1000359Erfarenhet från tidigare resor ger att det brukar finnas åtminstone is och snösträngar att hålla sig till om asfalten börjar krypa fram. På vägar med grusunderlag har vi sällan sett barmark. Har du sidvagn funkar det också bra med både kort och lång dubb och för den som så önskar kan vi hjälpa till både med däckval och dubbning om du är ute i god tid före resan. Läs också mer om dubbade däck och MC med skidor men också annan vinterutrustning här på hemsidan! Vi från mctouring.se kommer att ha med enklare sjukvårdsutrustning, resemedicin, verktyg, däcklagning, slang, pump, extra bilbatteri, bogserlina och lite andra nyttiga saker i fall något går sönder eller helt enkelt inte vill starta. Vi kommer också senare att presentera mer information runt både personlig utrustning och lösningar för din MC för att få ut det bästa möjliga av resan.

Kostnad
Var och en betalar sitt boende och sin mat så det är svårt att exakt säga hur mycket det kommer att kosta men ca 3500 – 3500:-(då är ca 1900:- vad det kostar med två nätter på Krystallträffen)

Om du vill följa med oss kontaka mctouring.se Gagnef, Epost: Hans Rönnegård eller med telefon 0241-61242, Mobil 072-2046200. Frågor eller andra funderingar vänd er då gärna till Hans Rönnegård, Mobil: 072-2046200 eller Göran Svensson, Mobil: 073-9403335.

Lunch och middag de dagar vi är på resa(alltså inte på Rondablikk och Krystall) äter vi ute på någon lämplig restaurang eller bykrog.

Resan kan också följas i en Facebookgrupp ”KrystallRally Norge”, där vi kommer att delge information, bilder och annat som kan vara nyttigt både före, under och efter resan 🙂 Länk till gruppen: https://www.facebook.com/groups/381129761965298/ 

Se bilder från resan 2013!

Vid samlingen tisdag eftermiddag samlas vi på Tallbacken i Gagnef eller på lämpligt ställe efter sträckan, Rönnegård Bädd&Frukost, Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef. Se karta och koordinater här nedan!

Länk till karta, koordinater och adress för Rönnegård Bädd&Frukost och start för resan!

Länk till Rönnegård Bädd&Frukost egen hemsida!

Se filmen från Resan till Krystall 2011!

Planerad färdväg Gagnef – Röros

Visa större karta

Planerad färdväg Röros – Gagnef

Visa större karta

Kommentera