Rekommenderat i webbshoppen!

Norska Pärlor Tälttouring 2018

Norska Pärlor Tälttouring 6 – 13 juli 2018 En resa som tar oss till några av Norges vackraste platser och vägar! Vi färdas mest på asfalt men även någon grusväg som bjuder på det där lilla extra i det norska fjäll- och fjordlandskapet. Vi bor i stora tält med ståhöjd och sover på eget liggunderlag och i egen medhavd sovsäck. Vi lagar gemensam frukost och äter en enklare lunch ute efter vägen. Middagen ordnas antingen på egen hand utanför tältet eller på närmaste bykrog. Vi färdas i lugn takt och har aldrig längre körpass än 50 – 80 minuter. En resa med ett enkelt och friluftsmässigt boende men som bjuder på storslagen natur och härliga hojvägar och ett härligt kamratskap. Passar alla typer av hojar och förare! Det kan kanske upplevas spartanskt att resa på detta sätt men det ger en härlig extra krydda till ditt MC-äventyr. Så välkommen med och upplev några av Norges vackraste Pärlor!

Resebeskrivning

Dag 1: Vi samlas i Gagnef den 6 juli där vi också har vår första övernattning. På kvällen har vi en samling med kvällsfika vid 19 då vi även ger möjlighet till lite presentation av alla deltagare och guider men också mer information om vår gemensamma resa. Det går bra att anlända Tallbacken från klockan 16, då finns kaffe och lite tilltugg framdukat. Vi har vårt boende i stuga/rum med dusch och toalett i servicehus.

Fortsättningen av resan kommer vi att utforska södra delen av Norge med Nordsjökusten, Flekkefjord, Lysebotn, Södra Hardangervidda, Rjukan, Hallingdalen med mycket mera. Vi kommer självklart att hålla oss till det mindre vägnätet med dom bästa MC-vägarna. Vi kommer också att röra oss mellan fjäll- och fjord på det sätt som stora delar av Norge bjuder. Kanske får vi också möjlighet att bestiga Gaustatoppen 1883 meter över havet strax ovanför Rjukan. En mer exakt rutt kommer senare i början av 2018 då vi haft möjlighet att gå igenom och välja ut det allra bästa ur norska upplevelsemenyn.

Dag 2-7: Det kommer en mer exakt beskrivning för dagarna 2 – 7 i början av 2018!

Boende Vi kommer att bo på svenska och norska campingplatser i stora tipis/tältkåtor med toalett och dusch i servicebyggnad strax intill. Ett enkelt men trivsamt boende. Alla tält är utrustade med golv och upphängningsanordning för kläder. Det som behöver plockas med på resan för sovandet är liggunderlag och sovsäck. Glöm inte heller handduk! Sovsäcken bör vara en tre säsongers (vår, höst och sommar) som även klarar lite kyligare nätter. Tänk också på att liggunderlaget inte kan vara av typen uppblåsbar ”extrabädd”. Ett sådant liggunderlag är alldeles för stort och fem sådana får inte plats i ett 9-manna tält. Liggunderlaget får gärna vara av upplåsbar modell men då inte större än ett vanligt liggunderlag (max ca 70 x 195 cm)

Mat Frukost ingår i resan och tillreds av gruppen tillsammans. I frukosten ingår fil eller yoghurt, müsli, ost och skinka, margarin/smör, bröd, kaffe eller te. Vi guider står för alla inköp! Vi bjuder även på kaffe och te med tilltugg för fikapauser i det gröna. Varje deltagare har med sig en termos som fylls på med hett vatten innan avfärd varje dag. Vi har med en stor vattenkokare och ett gaskök. Lunch och middag äter vi efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset) och på kvällen samlas vi mellan 19 – 20 för gemensam avgång till middag för de som så önskar (middag ingår inte i priset). Det går också givetvis bra att tillreda sin egen middag under tarpen framför tältet. En lunch ingår dock i priset på resan och är mat som vi kan tillreda på plats efter vägen om det saknas bra andra alternativ, varför inte vid en fin bäck på fjället. Alla deltagare på resan ska också se till att det alltid finns ett alternativ till lunch i den egna packningen i fall det inte finns något annat att tillgå, t.ex. frukt, Risifrutti, Yoghurt eller något annat som passar. Glöm inte heller att det ska finnas något att dricka under resan och det ska vara lätt tillgängligt i packningen.

Att tänka på Varje deltagare ska ha med sovsäck, liggunderlag, handduk, tallrik, bestick samt en termos som fylls med hett vatten varje morgon före avfärd.

Pris för resan Priset för det hela är 3500 kronor inklusive alla skatter, resegaranti och anmälningsavgift på 500 kronor/person. Beräknat antal platser på resan är 14 – 18.

I priset för resan ingår Boende i 9-manna tipi/kåta med 5 personer i varje, frukost som vi tillreder gemensamt under tarpen utanför tälten, en lunch, samt fika förmiddag och eftermiddag på dagsturerna med kaffe, the och nått tilltugg samt all guidning.

Resevillkor och resegaranti mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. 

Intresserad av att hänga på – Boka din plats här!

Här kan du följa resan på Facebook!

Hitta till Rönnegård Bädd och Frukost, Gagnef!

Se bilder från resan 2016 här!

Se bilder från resan 2015 här!

Se bilder från resan 2014 här!

Se bilder från resan 2013 här!

Frågor eller andra funderingar kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072-2046200

Arrangör mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998 – 3421

Guider

Hans Rönnegård, Gagnef – Hans har guidat MC-touringresor sedan slutet av 1990-talet och har en stor förkärlek för Skandinavien och då främst Sverige och Norge men hinner även med Italien och lite andra testresor. Det blir resor både med boende på hotell, vandrarhem, stugor och i tält. Det är också MC-touring året runt vinter, vår, sommar och höst och på alla typer av underlag så länge det kan kallas MC-touring(resa med motorcykel på väg). Sin bana som MC-tourer startade Hans 1976, med nytaget MC-kort, med att hänga väskor på 125:an och dra iväg och den resan har bara fortsatt 🙂

Harri Wiklund, Gagnef – Harri är ny i vårt guidteam men har redan hunnit med resor både vinter- och sommar. Harri är morgonpigg och luktar det nybryggt kaffe i rummet, stugan eller utanför tältet då vet du att det är dags att gå upp och göra Harri sällskap vid frukostbordet. Harri har lång erfarenhet av MC körning och har provat allt från sporthoj och Custom till dagens Äventyrshojar där intresset nu bitit sig fast ordentligt 🙂

 

 

 

 

Stängt för kommentarer