Rekommenderat i webbshoppen!

Norska Pärlor Tälttouring 2017

43Norska Pärlor Tälttouring 2017, 7-14 Juli (Fullbokad, kölista!) En resa som tar oss till några av Norges vackraste vägar och vyer! Vi färdas mest på asfalt men även någon grusväg som bjuder på det där lilla extra i det norska fjäll- och fjordlandskapet. Vi bor i stora tält med ståhöjd och sover på eget liggunderlag och i egen medhavd sovsäck. Vi lagar gemensam frukost och äter en enklare lunch ute efter vägen. Middagen ordnas antingen på egen hand utanför tältet eller på närmaste bykrog. Vi färdas i lugn takt och har aldrig längre körpass än 50-80 minuter. En resa med ett enkelt och friluftsmässigt boende men som bjuder på storslagen natur och härliga hojvägar och ett härligt kamratskap. Passar alla typer av hojar och förare! Det kan kanske upplevas spartanskt att resa på detta sätt men det ger en härlig extra krydda till ditt MC-äventyr. Så välkommen med och upplev några av Norges vackraste pärlor 🙂

Vad ingår och vad behöver tas med. Vi bor som sagt i gemensamma tält 5 personer i vart tält (tälten är beräknade för max 9 personer). Tälten håller måtten 5 meter i diameter och 3 meter i höjd och är så kallade tältkåtor eller tipis med golv. 03Vi campar på etablerade campingar där det finns tillgång till servicehus med toalett och dusch. Vi lagar gemensam frukost, som ingår i resan, på gas kök och det finns The och Kaffepulver både när vi slagit läger och vid pausar efter vägen. Det ges alltid möjligt till att köpa en enklare eller mer ordinär lunch under dagen och på kvällen ges möjlighet både till egen matlagning vid tältet och att gå ut på bykrogen. Lunch och middag är inte inräknad i kostnaden ! Du behöver, förutom personlig utrustning och MC utrustning, ha med dig sovsäck, liggunderlag, handduk, termos, tallrik, mugg och bestick. Det kan även vara bra att ha med en lättpackad stol, det är alltid skönt att sitta ner när det dags för lite ljug och en öl framåt kvällen 🙂


2016-07-10-06-44-40Detaljerad beskrivning

Vi kommer att samlas i Gagnef, Dalarna, där vi har vår första övernattning på Rönnegård Bädd&Frukost (alltså inte tält första natten). Vi samlas där och har en gemensam kvällsfika där vi också presenterar oss för varandra och har lite information inför resan. Resan kommer att ta oss genom Dalarna och Värmland mot norska gränsen. Vår första övernattning har vi i Elverum. Vi fortsätter sedan ner mot Mjösa(Norges största insjö) för att sedan fortsätta upp över Golfjellet ner till fjordlandskapet runt Flåm. Vi kommer sedan att ha två övernattningar i och runt Sognefjord(Norges längsta och troligen även djupaste fjord 20 mil lång och 1300 meter djup). Här kommer vi att under en dag göra något lite annorlunda. Vi kommer att ge möjlighet att åka Flåmsbanan, en av världens vackraste järnvägslinjer. Den tar oss från fjordkanten upp till 866 meter över havet på sin 20 kilometer långa sträckning. För den som vill finns sedan möjlighet att cykla på returen(mycket nedför 🙂 eller om så önskas nyttja returbiljetten med tåget tillbaka till Flåm igen. Utflykten på Flåmsbanan är frivillig och betalas separat och blir av om det går att ordna annars blir det någon annan spektakulär utflykt, finns mycket att välja på 😉 Mer detaljer om detta kommer efter nyår. 42Från Flåm fortsätter vi sedan över Sognefjell till Lom där vi har ytterligare en övernattning och kanske ett besök på Galdhöpiggen(Norges högsta fjäll 2465 meter över havet, vi följer i så fall vägen upp till 1850 möh). Från Lom tar vi sedan Strynefjellsvägen över mot Geiranger och vidare över Storfjorden och upp över passet vid Trollstigen. Vi fortsätter sedan ner till Åndalsnes där vi har nästa övernattning. Nu tar vi riktning mot Sverige igen och följer Romsdalen upp mot Dombås och vidare över Rondane till Österdalen. I Rena har vi sedan vår sista övernattning tillsammans innan vi åter passerar gränsen mot Sverige. Från Rena går det bra att ta ut bästa riktningen mot hemmet och för den det passar så är det bara att följa oss guider mot Gagnef(närmaste vägen ner mot Stockholmstrakten och Ostkusten.

Vi kommer att ha med enklare verktyg, däcklagning, pump, startkablar och reservdunk. Vi har även med första förband och enklare smärt- och resemedecin i fall olyckan skulle vara framme. Vi bjuder även på information och berättelser från de platser vi besöker. Bilderna på sidan är från resan 2016!

2016-07-11-19-45-24Som bekväm guide kan jag även tipsa om ett riktigt bra liggunderlag för den som vill sova mjukt och skönt 🙂 Exped SynMat heter en riktigt skön madrass som är stoppad med syntetfiber. Den finns i en mängd olika tjocklekar och även storlekar. Den största är 65 cm bred och 9 cm tjock och klarar temperaturer ner till -25 (men det ska vi knappast råka utför på vår sommarresa ), den har även snitsig pump som följer med.
I hoprullad tar den ungefär så stor plats som ett halvt liggunderlag. Den finns också i enklare modeller och det finns varianter från ca 1100 – 1900 SEK. Här är en länk till en försäljare om det skulle vara intressant! Annars kan du också hitta den på de flesta välsorterade friluftsbutiker som t.ex. Naturkompaniet. Tänk också på att välja en sovsäck modell tre säsonger. Vi kör i fjällandskap och även om vi inte direkt bor på fjället så kan temperaturen sjunka till bara några plusgrader nattetid och då är det skönt med en rejäl sovsäck.


Kostnad
Kostnad för det hela är 3450 kronor inklusive alla skatter och anmälningsavgift 500 kronor. Vi har satt ett maximalt antal på 15 platser på denna resa. Vi kör med tre tältlag med 5 personer i varje tält.

I kostnaden ingår: Tältplats(campingavgift, dusch etc.), sovplats i gemensamt tält, en natt med Bädd&Frukost med förstärkt kvällsfika, sex gemensamt tillagade frukostar (frukost ingredienser ingår bröd, pålägg, yogurt, müssli, kaffe, the), en lunch, fika vid vid dagsturerna kaffe, the och nått tilltugg, färjor och bomvägsavgifter samt all guidning. Arrangören håller med tält, tarpar(skärmtak som vi slår upp utanför tältet) och all övrig utrustning för matlagning etc.

Intresserad: Anmälan till kölista kan du göra här!

(Om det inte fungerar eller om platserna markeras som slut, kontakta guiden!)

Frågor eller andra funderingar vänd er då gärna till guiden Hans Rönnegård, Mobil: 072-2046200.

Särskilda villkor: Arrangören har rätt att ställa in resan om arrangörens guide/er blivit sjuk/a och inte på ett för resan lämpligt sätt kan ersättas. Vid inställd resa betalas hela beloppet tillbaka, även anmälningsavgiften.

Resevillkor och resegaranti: mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Arrangör: mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998-3421

Se bilder från resan 2016 här!

Se bilder från resan 2015 här!

Se bilder från resan 2014 här!

Se bilder från resan 2013 här!

Rönnegård Bädd&Frukost!

Hitta till Gagnef och Rönnegård Bädd&Frukost!

Guide på resan: Hans Rönnegård och Harri Wiklund

p1050051Hans har guidat MC-touringresor sedan slutet av 1990-talet och har en stor förkärlek för Skandinavien och då främst Sverige och Norge men hinner även med Italien och lite andra testresor. Det blir resor både med boende på hotell, vandrarhem, stugor och i tält. Det är också MC-touring året runt vinter, vår, sommar och höst och på alla typer av underlag så länge det kan kallas MC-touring(resa med motorcykel på väg). Sin bana som MC-tourer startade Hans 1976, med nytaget MC-kort, med att hänga väskor på 125:an och dra iväg och den resan har bara fortsatt 🙂

p1050036Harri är ny i vårt guidteam men har redan hunnit med resor både vinter- och sommar. Harri är morgonpigg och luktar det nybryggt kaffe i stugan eller utanför tältet då vet du att det är dags att gå upp och göra Harri sällskap vid frukostbordet. Harri har lång erfarenhet av MC körning och har provat allt från sporthoj och Custom till dagens Äventyrshojar där intresset nu bitit sig fast ordentligt 🙂

Stängt för kommentarer