Rekommenderat i webbshoppen!

Norska Pärlor Tälttouring 2016

Norska Pärlor Tälttouring 2016, 8-15 Juli En resa som tar oss till några av Norges vackraste vägar och vyer! Vi färdas mest på asfalt men även någon grusväg som bjuder på det där lilla extra i det norska fjäll- och fjordlandskapet. Vi bor i stora tält med ståhöjd och sover på eget liggunderlag och i egen medhavd sovsäck. Vi lagar gemensam frukost och äter en enklare lunch ute efter vägen. Middagen ordnas antingen på egen hand i tältet eller på närmaste bykrog. Vi färdas i lugn takt och har aldrig längre körpass än 50-80 minuter. En resa med ett enkelt och friluftsmässigt boende men som bjuder på storslagen natur och härliga hojvägar och ett härligt kamratskap. Passar alla typer av hojar och förare! Det kan kanske upplevas spartanskt att resa på detta sätt men det ger en härlig extra krydda till ditt MC-äventyr 🙂 Så välkommen med och upplev några av Norges vackraste pärlor!


2015-07-04 12.11.10Vad ingår och vad behöver tas med
Vi bor som sagt i gemensamma tält 5 personer i vart tält (tälten är beräknade för max 9 personer). Tälten håller måtten 5 meter i diameter och 3 meter i höjd och är så kallade tältkåtor eller tipis med golv. Vi campar på etablerade campingar där det finns tillgång till servicehus med toalett och dusch. Vi lagar gemensam frukost, som ingår i resan, på gas kök och det finns The och Kaffepulver både när vi slagit läger och vid pausar efter vägen. 2015-07-04 19.46.50Det ges alltid möjligt till att köpa en enklare eller mer ordinär lunch under dagen och på kvällen ges möjlighet både till egen matlagning vid tältet och att gå ut på bykrogen. Lunch och middag är inte inräknad i kostnaden för resan förutom en lunch som ingår! Du behöver, förutom personlig utrustning och MC utrustning, ha med dig sovsäck, liggunderlag, handduk, termos, tallrik, mugg och bestick. Det kan även vara bra att ha med en lättpackad stol, det är alltid skönt att sitta ner när det dags för lite ljug och en öl framåt kvällen 🙂

2015-07-04 08.26.55Detaljerad beskrivning
Vi kommer att samlas i Gagnef, Dalarna, där vi har vår första övernattning på Rönnegård Bädd&Frukost (alltså inte tält första natten). Vi samlas där och har en gemesam kvällsfika där vi också presenterar oss för varandra och har lite information inför resan. Resan kommer att ta oss upp genom Dalarna, Härjedalen och Jämtland där vi väljer de mindre vägarna väster om Storsjön och sedan norr om Åreskutan över Kall in mot Norge. Från fjällandskapet runt gränsen kör vi sedan ner mot Trondheimsfjorden som vi rundar i nästan hela dess längd. Från trakterna söder om Trondheim så följer vi sedan Atlantkusten ner till Kristiansund där vi tar sikte på Atlanterhavsveien, men innan vi når dit så kör vi också den nästan nya Atlanterhavstunneln (5,7 kilometer lång och 250 meter under havsytan). Vi fortsätter sedan att följa kusten och upplever sköna vyer med höga fjäll och med Atlanten alldeles utanför. Kanske får vi även chans att besöka någon av alla fina fiskelägen och då även fiskerestauranger som finns här efter kusten. 2015-07-04 12.01.44Vi kör sedan vidare mot Molde, rosornas stad, och med en fantastisk panoramavy in mot Romsdalen och Sunnmörealperna med alla sina höga toppar, de flesta runt 2000 meter. Nu fortsätter resan mot nordost och via Rindalen och Resdalen så rundar vi Trollheimen ner mot Berkåk vid E6. 2015-07-09 10.09.00Vi följer sedan Orkla hela vägen ner mot Tynset där vi åter tar sikte mot gränsen och Sverige. Lite beroende på vilka vägar vi väljer så når vi sedan Sverige i höjd med Idre eller Sälen. Vi väljer alltid de lite mindre vägarna och blir det någon större så är det för att binda ihop turen. Men i Norge kan det också vara så att en Europa väg kan jämföras med en lokal i Sverige så det är inte alltid vägbeteckningen som avgör. Vi färdas runt 25-35 mil per dag oftast med de längre etapperna vid in och utresa. Vi kör heller aldrig mer än 50-80 minuter i sträck innan vi tar en paus, kortare eller längre beroende på vad som är lämpligt. Mer detaljer kommer senare under våren 2015.

Vi kommer att ha med enklare verktyg, däcklagning, pump, startkablar och reservdunk. Vi har även med första förband och enklare smärt- och resemedecin i fall olyckan skulle vara framme. Vi bjuder även på information och berättelser från de platser vi besöker. Bilderna på sidan är från resan 2015!

Som bekväm guide kan jag även tipsa om ett riktigt bra liggunderlag för den som vill sova mjukt och skönt 🙂 Exped SynMat heter en riktigt skön madrass som är stoppad med syntetfiber. Den finns i en mängd olika tjocklekar och även storlekar. Den största är 65 cm bred och 9 cm tjock och klarar temperaturer ner till -25 (men det ska vi kanppast råka utför på vår sommarresa ), den har även inbyggd handpump. 2015-07-05 17.40.03I hoprullad tar den ungefär så stor plats som ett halvt liggunderlag. Den finns också i enklare modeller och det finns varianter från ca 1100 – 1900 SEK. Här är en länk till en försäljare om det skulle vara intressant! Annars kan du också hitta den på de flesta välsorterade friluftsbutiker som t.ex. Naturkompaniet. Tänk också på att välja en sovsäck modell tre säsonger. Vi kör i fjällandskap och även om vi inte direkt bor på fjället så kan temperaturen sjunka till bara några plusgrader nattetid och då är det skönt med en rejäl sovsäck.


Kostnad
Kostnad för det hela är 3450 kronor inklusive alla skatter och anmälningsavgift 500 kronor. Vi har satt ett maximalt antal på 15 platser på denna resa. Vi kör med tre tältlag med 5 personer i varje tält.

I kostnaden ingår: Tältplats(campingavgift, dusch etc.), sovplats i gemensamt tält, en natt med Bädd&Frukost med förstärkt kvällsfika, sex gemensamt tillagade frukostar (frukost ingredienser ingår bröd, pålägg, yogurt, müssli, kaffe, the), en lunch, fika vid vid dagsturerna kaffe, the och nått tilltugg, färjor och bomvägsavgifter samt all guidning. Arrangören håller med tält, tarpar(skärmtak som vi slår upp utanför tältet) och all övrig utrustning för matlagning etc.

2015-07-08 20.44.20

Intresserad: Anmäl kan du göra här!

(Om det inte fungerar eller om platserna markeras som slut, kontakta guiden!)

Frågor eller andra funderingar vänd er då gärna till guiden Hans Rönnegård, Mobil: 072-2046200.

Särskilda villkor: Arrangören har rätt att ställa in resan om arrangörens guide/er blivit sjuk/a och inte på ett för resan lämpligt sätt kan ersättas. Vid inställd resa betalas hela beloppet tillbaka, även anmälningsavgiften.

Resevillkor och resegaranti: mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Arrangör: mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998-3421

Se bilder från resan 2015 här!

Se bilder från resan 2014 här!

Se bilder från resan 2013 här!

Rönnegård Bädd&Frukost!

Hitta till Gagnef och Rönnegård Bädd&Frukost!

Guide: Hans Rönnegård
Hans Rönnegård 01

 

 

Stängt för kommentarer