Rekommenderat i webbshoppen!

Norska Pärlor Hotelltouring 2016

2015-09-26 12.20.51Norska Pärlor Hotelltouring, 11-18 Juni. Följ med på en resa med många historiska förtecken. En resa som bjuder både härlig MC-touring men också magnifikt boende där vi går till dukat bord varje kväll för att avnjuta en härlig meny, ofta med stark lokal prägel! Vi siktar in oss på historiskt intressanta platser där det finns en speciell berättelse antingen för orten/platsen eller för det hotell som vi bor på. Vi börjar i hjärtat av Dalarna, Tällberg, och far sedan vidare norrut till Särnaheden innan vi från gränsen tar sikte mot norska fjäll och fjordar Vi har sedan fem fantastiska övernattningar i Norge innan vi åter tar sikte mot Sverige och avslutar resan där vi började i Siljanstrakten 🙂

Detaljerad beskrivning
Dag 1
Resan startar i Tällberg, där den svenska turismens vagga en gång stod.  Här njuter vi en härlig utsikt över Siljan från Green Hotel. CIMG3269Här har vi också vårt första boende och gemensamma middag och vi samlas även för information inför den fortsatta resan.

Dag 2
Vi fortsätter från Tällberg upp genom Siljansbygden med Dalahästar och Vasalopp för att sedan ta sikte mot norra Dalarna med utsikt över fjällvärlden och Städjan. I Särnaheden har vi vår andra övernattning och här avnjuter vi kvällen i äkta London-Soho stil men med en stark lokal prägel.

Dag 3
Efter en härlig frukost med engelsk ton så siktar vi nu in oss på vägen mot Norge och vid Flötningen så passerar vi gränsen. CIMG4127Vi fortsätter sedan ner mot Rendalen och efter ytterligare en fjällpassage så når vi Österdalen, en av Norges större dalgångar och transportled mellan Oslo och Trondheim. Från Österdalen tar vi Friisvägen över fjället mot Gudbrandsdalen och nu når vi över 1000 höjdmeter och med en vidunderlig utsikt över Rondane, Jotunheimen och Gudbrandsdalen. Från Gudbrandsdalen så följer vi vägen på östra sidan av Jotunheimen innan vi når fram till Lom och vårt tredje nattläger.

Dag 4
Från Lom tar vi nu sikte mot Sognefjäll, Norges högst belägna väg i riksvägnätet omgiven av fjälltoppar som når över 2000 meter (vägens högsta punkt 1430 meter över havet och Nationell turistväg). Vi fortsätter ner mot Norges största fjord Sognefjord (20 mil lång och med ett djup på 1300 meter på sitt djupaste). Väl nere vid fjorden så följer vi vattnet till Balestrand där vi har vår nästa övernattning.

 

2015-08-19 13.52.58Dag 5
Efter frukost packar vi sedan motorcyklarna igen och ger oss upp mot Gaularfjäll, den senaste av Norges nationella turistvägar som fått en spektakulär utsiktsplats (den ska vara färdigställd under 2015 så det håller vi tummarna för). Nu fortsätter resan upp genom dalgångar och över mindre fjällpassager innan det åter är dags att klättra högt och vi tar oss över Strynfjället ner till Geiranger. I Geiranger avnjuter vi en härlig kväll med utsikt över Norges mest kända fjord Geirangerfjorden.


Dag 6

Färden fortsätter nu upp från fjorden vid Geiranger via Örnvägen och vidare mot Trollstigen och Romsdalen. Här går nästan inte att beskriva allt som finns att se men det är fjäll, fjordar, branter, forsar och vägar som gjorda för MC-touring. Vi far sedan upp genom Romsdalen mot Dombås där vi nu har vår näst sista övernattning på resan. Dombås turistnavet ”mitt i Norge” 600 meter över havet.


Dag 7

Från Dombås följer vi vägen upp över Dovrefjäll och har vi tur kanske vi även kan få se Myskoxar. 2014-06-17 19.52.59Vi börjar nu resan mot gränsen igen men innan vi lämnar Norge för denna gång så landar vi i Röros, världsarvet med sin mycket särpräglade bymiljö och med en lång historisk berättelse runt kopparbrytning. Här bor vi på Röros Hotell som lagom till att vi kommer öppnar sin nya spa-anläggning i äkta gruvstil.

Dag 8
Nu är det dags att tänka på hemfärd och vägen går nu över kölen, gränsfjället, mot Funäsdalen och vidare ner mot Tännäs innan vi åter når norra Dalarna och vägen ner mot Siljansbygden. Väl tillbaka i Siljansbygden så är det också dags att ta farväl av varandra och avsluta vår gemensamma resa. För den som så önskar så kan vi ordna boende ytterligare en natt antingen på hotell eller vandrarhem innan fortsatt färd mot hemmet (ingår inte i resan pris).

Vi färdas mellan 25-35 mil per dag oftast med de längre etapperna vid in och utresa. Vi kör heller aldrig mer än 50-80 minuter i sträck innan vi tar en paus, kortare eller längre beroende på vad som är lämpligt.


CIMG2520Boendet
Vi bor uteslutande på hotell med god standard och del i dubbelrum och det finns dusch och toalett i varje rum. Vi har valt hotell med speciell prägel och ofta med en lång och intressant historia. Förutom härliga vägar med njutbar MC-touring så är det just hotellen och dess atmosfär som står i fokus. Flera av hotellen ingår i den norska hotell- och restaurangkedjan ”De historiske” Stilen varierar och det är allt från nytt till riktigt gammalt som bjuds men med god klass, så passa på njut 🙂

Mat
Vi bor som sagt på hotell med halvpension så det innebär att det alltid är serverad frukost och lika så middag. På vissa hotell är det kvällens middagsbuffé och på andra kvällens två- eller trerätters middag (frukost och middag ingår i priset men dryck tillkommer och betalas av var och en separat). 2015-09-24 20.07.35Lunch, om nu någon orkar äta det, intar vi på lämpligt ställe efter vår väg och vi försöker landa för detta någon gång mellan kl 12.30-14 (lunchen ingår inte i priset). Alla har med sig en termos för hett vatten, och mugg att dricka ur, som vi tar med oss på resan. Guiden håller med hett vatten till termosen, kaffepulver, the och tilltugg för fika när det passar på för- och eftermiddag.

Övrigt
Guiden har med sig punkteringslagning, pump, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial, som vi dock hoppas att vi inte behöver använda men i fall att. Bilderna på sidan hämtad från tidigare resor!

Kostnad
Förare 14 400 kr, passagerare 13 900 kr, inkl anmälningsavgift 500 kronor och alla skatter och resegaranti. I priset ingår 7 övernattningar med del i dubbelrum och med halvpension, fika med kaffe, the och tilltugg efter vägen, all guidning samt alla bom- och färjeavgifter som ingår i rutten. Var och en betalar själv bränsle samt övrig mat och privata utgifter.

Guider på resan
Hans och Gun Rönnegård, med många års erfarenhet av guidade turer i Skandinavien men med en stor förkärlek för MC-touring i Norge.

Intresserad av att hänga med

Boka din resa här!

(Om det inte fungerar eller om platserna markeras som slut, kontakta guiden!)

Resevillkor och resegaranti: mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Arrangör: mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998-3421
Denna resa körs även i samarbete med SMC Travel AB

Frågor eller andra funderingar kontakta guiderna
Gun och Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072-2046200.

Guider: Gun och Hans Rönnegård

Gun Rönnegård 01Gun och Hans har över 30 års erfarenhet av resor i Norge och det blir långt mer än en tur per år till vårt västra grannland, sommar som vinter och givetvis på motorcykel. Det funkar också bra med både Tält och Stuga och varför inte också lyxa till det med hotell när andan faller på 🙂

Gun och Hans motto: Bortom nästa krök börjar ett nytt äventyr – Du behöver inte dra iväg till Långtbortistan för att få ett härligt MC-touringminne 🙂   Hans Rönnegård 01

Stängt för kommentarer