Rekommenderat i webbshoppen!

Norska Pärlor Grustouring 2018

Norska Pärlor Grustouring 18 – 25 augusti 2018 Norska Pärlor Grustouring, eller kanske ännu bättre äventyrstouring, innebär att vi tourar på jakt efter de där riktigt fina vägarna över fjället eller genom skogen! Det är helt enkelt MC-Touring när den är som bäst på både asfalt och grus! Varför gör vi då ett sådant upplägg? Jo det är för att nå längre ut i det enormt stora vägnät som finns både i Sverige och Norge och se platser som vi aldrig kommer riktigt nära om vi bara håller oss till det allmänna och asfalterade vägnätet. Vi kommer också längre bort från den stora semestertrafiken och vi kan avnjuta fjället och övrig natur på samma sätt som vid en vandring. Detta är alltså inte ”Grusbus” eller enduro/offroadkörning utan det enda som skiljer mot vanlig MC-touring är att det också är grusvägar i det allmänna och privata vägnätet som vi färdas på. Vet du att det går bra att köra grusväg med din motorcykel så funkar det även för denna resa. Häng med på ett äventyr där vi utforskar de mindre vägarna i det allmänna och öppna vägnätet!

Resebeskrivning

Dag 1: Vi samlas i Gagnef den 18 augusti där vi också har vår första övernattning. På kvällen har vi en samling med kvällsfika runt 19 då vi även ger möjlighet till lite presentation av alla deltagare och guider men också mer information om vår gemensamma resa. Det går bra att anlända Tallbacken från klockan 16, då finns kaffe och lite tilltugg framdukat.

Dag 2: Efter att vi ätit frukost så startar vår resa mot Norge och vi tar oss via Dalarna och Värmland mot norska gränsen. Väl i Norge så kommer vi att ha vår första övernattning i trakterna av Elverum.

Dag 3 – 7: Eftersom vi kör ett helt nytt upplägg med nya rutter 2018 så är den exakta rutten inte helt utstakad idag men vi kommer att fokusera på många härliga fjällöverfarter och dalgångar i Hedmark, Oppland och Buskerud fylke, självklart då mest härliga grusvägar. Vissa vägar är så kallade bomvägar med avgift medans andra är delar i det allmänna vägnätet. För att komma till de bästa vägarna så kommer vi även att köra en del asfalt men vi väljer alltid de mindre vägarna och undviker de stora stråken i riksvägnätet. Vi kan lova många härliga och kurviga grusmil på den här resan. Vägar som finns med i planen är Julussvägen, Imsdalsvägen, Peergyntvägen, Jotunheimvägen, Vestfjällvägen med många fler. Vi avslutar det hela i samma trakter där vi äntrade Norge Flisa/Elverum alternativt Trysil 🙂

Boende Vi kommer att bo på svenska och norska campingplatser, hyttegrender eller vandrarhem i små och större stugor/rum med toalett och dusch i stugan/rummet eller i servicebyggnad strax intill. Ett enkelt men trivsamt boende. Alla stugor är utrustade med täcke och kudde, eller dyne och pute som det heter på norsk, så det enda som behöver plockas med på resan för sovandet är lakan och örngott, då lämpligen ett reselakan som är lätt att packa. Glöm inte heller handduk! Om du har sovsäck krävs underlakan och örngott!

Mat Frukost ingår i resan och tillreds av gruppen tillsammans i frukostlag, varje deltagare är med någon eller några gånger och dukar fram frukost under resan. I frukosten ingår Gröt, lingonsylt, fil eller yoghurt, müsli, ost och skinka, margarin/smör, bröd, kaffe eller te. Vi guider står för alla inköp! Vi bjuder även på kaffe och te med tilltugg för fikapauser i det gröna. Varje deltagare har med sig en termos som fylls på med hett vatten innan avfärd varje dag. Vattenkokare eller spis finns i de flesta boenden. Lunch äter vi ute efter vägen och vi guider ser till att det finns lämpliga alternativ för detta mitt på dagen mellan 12.30-14 (lunch ingår inte i priset) och på kvällen samlas vi mellan 19 – 20 för gemensam avgång till middag för de som så önskar (middag ingår inte i priset). En lunch ingår dock i priset på resan och är mat som vi kan tillreda på plats efter vägen om det saknas bra andra alternativ, varför inte vid en fin bäck på fjället. Alla deltagare på resan ska alltid se till att det finns ett alternativ till lunch i den egna packningen i fall det inte finns något annat att tillgå, t.ex. frukt, Risifrutti, Yoghurt eller något annat som passar. Glöm inte heller att det alltid ska finnas något att dricka under resan, lätt tillgängligt i packningen.

Att tänka på Varje deltagare ska ha med sänglinne/reselakan och en handduk, tallrik, bestick samt en termos som fylls med hett vatten varje morgon före avfärd.

Pris för resan Priset för det hela är 7 800 kronor för förare och 6 800 kronor för passagerare inklusive alla skatter, resegaranti och anmälningsavgift på 500 kronor/person. Beräknat antal platser på resan är 12 – 16.

I priset för resan ingår Boende i två, tre eller fyrbäddsrum/stuga, alla frukostar, två stycken luncher samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, the och nått tilltugg samt all guidning.

Resevillkor och resegaranti mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Intresserad av att hänga på – Boka din plats här!

Här kan du följa resan på Facebook!

Hitta till Rönnegård Bädd och Frukost, Gagnef!

Bilder från Norge Grustouring 2015!

Frågor eller andra funderingar kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072-2046200

Arrangör mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998 – 3421

Guider

Hans Rönnegård, Gagnef – Hans har guidat MC-touringresor sedan slutet av 1990-talet och har en stor förkärlek för Skandinavien och då främst Sverige och Norge men hinner även med Italien och lite andra resor. Det blir resor både med boende på hotell, vandrarhem, stugor och i tält. Det är också MC-touring året runt vinter, vår, sommar och höst och på alla typer av underlag så länge det kan kallas MC-touring(resa med motorcykel på väg). Sin bana som MC-tourer startade Hans 1976, med nytaget MC-kort, med att hänga väskor på 125:an och dra iväg och den resan har bara fortsatt 🙂

Göran Svensson, Leksand – Göran har stor erfarenhet av guidad MC-touring och är sedan 2007 en av mctouring.se’s huvudguider på Skandinavien med stor förkärlek för Norge. Göran’s hjärta slår för Triumph och han har hunnit med flera olika modeller men mest brinner det för äventyr på en riktig Tiger. Göran återupptog sitt MC intresse på 1990-talet, efter ett uppehåll med familjebestyr, men nu är det fullt fokus på härlig MC-touring sommar som vinter 🙂

 

Stängt för kommentarer