Rekommenderat i webbshoppen!

Norges Tak Extra 2015

Norges Tak  Extra 2015, (Extra Resa 2015 med lite annan rutt!) 7-14 Augusti. Den ultimata sällskapsresan på MC! En resa med SMC Travel och mctouring.se till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna! Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!

CIMG3599Rutten

Resan kommer att ta oss från Gagnef, där vi har vår första övernattning, via Mora och Sälen till Trysil där vi har vår andra övernattning. Vi far sedan vidare mot Åkreströmmen, Övre Rendalen, Atna och Ringebu där vi når Gudbrandsdalen efter en tur över fjället via Friisvägen. Vi fortsätter upp genom Gudbrandsdalen för att slutligen nå Dombås och tredje övernattningen. Nu bär det av mot fjordlandskapet ner genom den mäktiga Romsdalen och innan vi riktigt når fram till fjorden svänger vi upp mot Trollstigen. Vi fortsätter sedan vägen ner mot fjorden för att ta färjan över  mot Geiranger. CIMG3925I Geiranger har vi sedan vår fjärde övernattning. Här ges möjlighet att ta en kvällstur upp till Dalsnibba 1500 meter över havet. Nästa morgon börjar vi med att färja över Geirangerfjorden till Hellesylt. Nu går turen vidare ner genom djupa fjälldalar innan vi åter når fjodarna runt Stryn. CIMG2678Härifrån tar vi sikte mot Sognefjord men innan vi når dit passar vi på att ta oss över passet vid Gaularfjell, en av Norges nya spektakulära utsiktsplatser (ska vara färdigställd till 2015). Vi fortsätter sedan ner genom dalen innan det åter är dags för en färjning över Sognefjord, Norges längsta fjord hela 20 mil lång. Fjorden är också på sina djupaste ställen ner mot 1300 meter djup. På andra sidan fjorden fortsätter vi vår färd på riksväg 13 men här tar vi också nattläger innan vi når Vik längst in i fjordtarmen. CIMG0414Nästa dag är det så åter dags att ta sig ann ett pass över Stölsheimen för vidare färd ner mot Hordaland och Hardangerfjorden. Väl där får vi uppleva den nya Hardangerbron med sitt mäktiga spann (1380 meter lång och 55 meters segelfri höjd). Vårt näst sista nattläger har vi Eidfjord längst in i Hardangerfjorden. Nu avslutar vi Norges Tak med den mäktiga Hardangervidda, men innan vi når upp så tar vi oss genom Måbödalen och förbi den mäktiga Vöringsfossen. Efter Hardangervidda så börjar det så smått plana ut med, norska mått mätt, men innan det är slut med fjällpassager så tar vi oss över Golfjellet till skogsdalarna runt Fagernes. Nu har vi bara en mindre skogsöverfart innan vi når Mjösa, Norges största sjö, där vi har den sista övernattningen. Sista dagen och hemfärd och då droppar de flesta av en efter en på vår väg mot Sverige igen och den som vill och som det passar följer med för ytterligare en avslutande övernattning i Gagnef (ingår inte i resan men kan bokas mot tillägg 300:-, då ingår boende, frukost och kvällsfika).

CIMG2605Boendet

Vi har ett blandat boende med allt från vandrarhem till så kallade norska hytte (små campingstugor som kan vara enkla men också ha dusch och toalett). Vi undviker att packa oss allt för tätt så i fyrbäddsstugor sover vi två och i sexbäddsstugor sover vi max fyra.

De större stugorna har nästan alltid dusch och toalett, men någon natt har vi också enklare stugor med dusch och toalett i servicehus. Det ingår alltid täcken och kuddar i alla stugor så det enda som behöver tas med är sänglinne (lämpligen ett reselakan(typ siden) som tar minimal plats i packningen).


Mat

Frukost (som ingår i priset) tillreder vi själv i den största stugan eller på tunet utanför stugorna i solens sken. Möjlighet till lunch bjuds varje dag mellan 13-14 och skulle något annat gälla så meddelas detta vid frukost (lunch ingår inte i priset för resan) CIMG0091För de som så önskar samlas vi runt 19 varje kväll för middag på något lämpligt ställe med gångavstånd från där vi bor (middag ingår inte i priset för resan).

Annat som är lämpligt att ta med sig är termos för varmt vatten till fika, tallrik och bestick för frukost. Guiderna har med sig kaffepulver och thepåsar samt tilltugg till fikat (ingår i priset)
Guiderna har med sig punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial.

Kostnad

Förare 7400 kr, passagerare 6400 kr, inkl 7 övernattningar i 4-6 bäddsstugor eller vandrarhem, frukost(som vi guider inhandlar och som vi tillreder gemensamt i frukostlag) samt alla bom- och färjeavgifter efter resan rutt(gäller inte vid utflykter som t.ex Dalsnibba som är frivilligt alternativ). Var och en betalar själv bränsle samt övrig mat och privata utgifter.
Intresserad av att hänga med

Har du frågor, kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072-2046200 eller Göran Svensson på e-postadressen goran@mctouring.se, mobiltelefon 073-9403335.

Särskilda villkor: Arrangören har rätt att ställa in resan om antalet platser inte fylls upp till 75 procent eller om arrangörens guide/er blivit sjuk/a och inte på ett för resan lämpligt sätt kan ersättas. Om resan ställs in betalas hela beloppet för resan tillbaka, även anmälningsavgiften. Allmänna villkor: Vi hänvisar till Konsumentverkets Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket.

Resegaranti
Vi har som researrangör ställt nödvändig säkerhet i form av resegarantier hos Kammarkollegiet.

Arrangör: Den här resan görs av Ronnegard Adventure AB, mctouring.se tillsammans med SMC Travel AB.

För att boka kontakta Hans Rönnegård via telefon eller epost! (Se kontaktuppgifter här ovan!)

Starten på vår resa
Vi startar den 7:e augusti med en övernattning i Gagnef, ca 1,5 mil söder om Leksand. Vi samlas på kvällen runt kl 19.30 för information och kvällsfika och vi bor på Rönnegård Bädd&Frukost i två och fyrbädds rum/stuga. Vi har också vår första frukost här på morgonen den 8:e augusti kl 08.00 innan det är dags för avfärd mot Norge runt kl 09.00. Det går bra att anlända den 7:e från kl 16 på eftermiddagen, finns kaffe och kaka vid ankomst 🙂 Det finns en restaurang(typ Pizzeria men även med husmanskost) ca 400 meter från boendet för den som vill käka middag vid ankomst. För den som vill så finns möjlighet att övernatta på Rönnegård Bädd&Frukost även vid hemkomsten från Norge, kanske bra för den som har ytterligare en dagsetapp för att komma hem. Detta boende bokas i så fall separat direkt till Hans Rönnegård(Guide) och kostar 300:- med kvällsfika och frukost (gäller natten den 14 augusti).

Rönnegård Bädd&Frukost!

Hitta till Rönnegård Bädd&Frukost!

 

Kommentera