Rekommenderat i webbshoppen!

Dalarnas Pärlor Grustouring 2018

Dalarnas Pärlor Grustouring 6 – 9 september 2018 Ett tvådagars körupplägg där vi nyttjar Dalarnas fantastiska grusvägnät både av allmän och mer lokal karaktär. Vi färdas genom ett vidsträckt skogslandskap i Siljansbygden och dalabergslagen (varierat vägval för olika år!). Vi söker med glädje fina platser som både ger en skön körning och något vackert att titta på. Vi färdas på gamla forvägar och besöker fäbodar, gamla brukslämningar och andra intressanta platser som präglar landskapet i Dalarna och Bergslagen. Vi färdas i lugn takt men du bör ha vana av att köra på grus och tillbringa dagen i MC sadeln. Men det är grustouring så det är inte något grusbus! Vi kör aldrig längre körpass än 50-80 minuter innan vi har ett stopp, kortare eller längre beroende på om det är dags för paus, fika eller lunch. Välkommen med på en tur i ett sensommarfagert Dalarna!

Resebeskrivning Vi samlas i Gagnef torsdag kväll den 6 september (se längre ner i informationen för adress och karta) och inleder med lite grillat och information runt dagarna som kommer. Det går bra att komma från 16 och klockan 19 samlas vi till vår första middag och information runt upplägget. Fika finns framställt vid ankomst! Vi bor bor tre nätter på Rönnegård Bädd&Frukost på Tallbacken i Gagnef i fyr- och tvåbäddsrum. Toalett, dusch och bastu finns i servicehus. Det finns också tillgång till bad i sjö inom gångavstånd. I kostnaden ingår allt boende, frukost varje morgon(fika paket att ta med), dryck till alla fika i form av kaffe och the, två luncher samt inledande grillkväll och resterande middagar. Vi inkluderar även slutstädningen av rummen. Du behöver ha med sänglinne, termos för hett vatten, mugg, MC, MC-utrustning, personliga kläder och ett glatt humör. Lämplig MC är princip alla MC som klarar att köra grus och som du känner dig komfortabel med på grusväg (vilket i stort sett är alla 🙂 Lämpliga däck kan vara Michelin Anakee, Metzeler Tourance, Heidenau K60 och liknande, men det går också bra med grövre däck som Continental TKC80 eller Metzeler Karoo men det är absolut inte nödvändigt. Vi som guidar kommer att ha med enklare verktyg, punkteringslagning, pump, startkablar och reservdunk. Vi har även med första förband och enklare smärt- och resemedecin i fall olyckan skulle vara framme. Det finns också en enklare verkstad på plats i Gagnef om det skulle behövas.

Hur ser körupplägget ut Vi kommer att köra på allmän väg, gamla forvägar och skogsbilvägar i och runt Siljansbygden och Dalabergslagen. Vi kommer mesta dels att köra på grus men en och annan vägstump med asfalt kan det också bli för transportens skull, men givetvis så lite som möjligt. Förutom körningen kommer guiderna även att berätta om de platser vi besöker och mer eller mindre sanna skrönor från trakten. För den som inte är nöjd när vi kommer hem på kvällen så kan vi som guidar även tipsa om extra turer och möjligheter att utforska trakten på egen hand. Det finns också möjlighet för den som vill att förlänga vistelsen på Tallbacken, både i början och slutet, men det måste då bokas speciellt. Vi har körpass fredag och lördag och startar då ca 9 för att återkomma runt 16-17 på eftermiddagen. Vi kommer att köra ca 50 mil totalt under två kördagar. Vi kör i två grupper med 5-10 minuter mellan grupperna så vid stoppen träffas alla. Vi kör med en guide längst fram och en i kön för båda grupperna och vi kör med upplägget cornerman/danska modellen (Beskrivs närmare på plats för den som inte känner till den sedan tidigare).

Att tänka på Varje deltagare ska ha med sänglinne/reselakan och en handduk.

Pris för resan Priset för det hela är 2 575 kronor inklusive alla skatter, resegaranti och anmälningsavgift på 500 kronor/person. Beräknat antal platser på resan är 18 – 24.

I priset för resan ingår Boende i två, tre eller fyrbäddsrum/stuga med slutstädning, tre frukostar, två luncher, tre middagar samt fika förmiddag och eftermiddag vid dagsturerna kaffe, the och nått tilltugg samt all guidning.

Resevillkor och resegaranti mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Intresserad av att hänga på – Boka din plats här!

Här kan du följa resan på Facebook!

Hitta till Rönnegård Bädd och Frukost, Gagnef!

Bilder från resan 2016!

Frågor eller andra funderingar kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, mobiltelefon 072-2046200

Arrangör mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998 – 3421

Guider

Hans Rönnegård, Gagnef – Hans har guidat MC-touringresor sedan slutet av 1990-talet och har en stor förkärlek för Skandinavien och då främst Sverige och Norge men hinner även med Italien och lite andra resor. Det blir resor både med boende på hotell, vandrarhem, stugor och i tält. Det är också MC-touring året runt vinter, vår, sommar och höst och på alla typer av underlag så länge det kan kallas MC-touring(resa med motorcykel på väg). Sin bana som MC-tourer startade Hans 1976, med nytaget MC-kort, med att hänga väskor på 125:an och dra iväg och den resan har bara fortsatt 🙂

Göran Svensson, Leksand – Göran har stor erfarenhet av guidad MC-touring och är sedan 2007 en av mctouring.se’s huvudguider på Skandinavien med stor förkärlek för Norge. Göran’s hjärta slår för Triumph och han har hunnit med flera olika modeller men mest brinner det för äventyr på en riktig Tiger. Göran återupptog sitt MC intresse på 1990-talet, efter ett uppehåll med familjebestyr, men nu är det fullt fokus på härlig MC-touring sommar som vinter 🙂

 

 

 

Stängt för kommentarer