Rekommenderat i webbshoppen!

Dalarnas Pärlor Grustouring 2017

Dalarnas Pärlor Grustouring 7-10 september 2017! Ett tvådagars körupplägg där vi nyttjar Dalarnas fantastiska grusvägnät både av allmän och mer lokal karaktär. Vi färdas genom ett vidsträckt skogslandskap i Siljansbygden och dalabergslagen (varierat vägval för olika år!). Vi söker med glädje fina platser som både ger en skön körning och något vackert att titta på. Vi färdas på gamla forvägar och besöker fäbodar, gamla brukslämningar och andra intressanta platser som präglar landskapet i Dalarna och Bergslagen. Vi färdas i lugn takt men du bör ha vana av att köra på grus och tillbringa dagen i MC sadeln. Men det är grustouring så det är inte något grusbus! Vi kör aldrig längre körpass än 50-80 minuter innan vi har ett stopp, kortare eller längre beroende på om det är dags för paus, fika eller lunch. Välkommen med på en tur i ett sensommarfagert Dalarna!


Vad ingår och vad behöver du ta med

Vi samlas i Gagnef torsdag kväll den 7 september (se längre ner i informationen för adress och karta) och inleder med lite grillat och information runt dagarna som kommer. Vi bor bor tre nätter på Rönnegård Bädd&Frukost på Tallbacken i Gagnef i fyr- och tvåbäddsrum. Toalett, dusch och bastu finns i servicehus. Det finns också tillgång till bad i sjö inom gångavstånd. I kostnaden ingår allt boende, frukost varje morgon(fika paket att ta med), dryck till alla fika i form av kaffe och the, två luncher samt inledande grillkväll och resterande middagar. Vi inkluderar även slutstädningen av rummen. Du behöver ha med sänglinne, termos för hett vatten, mugg, MC, MC-utrustning, personliga kläder och ett glatt humör. Lämplig MC är princip alla MC som klarar att köra grus och som du känner dig komfortabel med på grusväg (vilket i stort sett är alla 🙂 Lämpliga däck kan vara Michelin Anakee, Metzeler Tourance, Heidenau K60 och liknande, men det går också bra med grövre däck som Continental TKC80 eller Metzeler Karoo men det är absolut inte nödvändigt. Vi som guidar kommer att ha med enklare verktyg, punkteringslagning, pump, startkablar och reservdunk. Vi har även med första förband och enklare smärt- och resemedecin i fall olyckan skulle vara framme. Det finns också en enklare verkstad på plats i Gagnef om det skulle behövas.

CIMG4276Hur färdas vi
Vi kommer att köra på allmän väg, gamla forvägar och skogsbilvägar i och runt Siljansbygden och Dalabergslagen. Vi kommer mesta dels att köra på grus men en och annan vägstump med asfalt kan det också bli för transportens skull, men givetvis så lite som möjligt. Förutom körningen kommer guiderna även att berätta om de platser vi besöker och mer eller mindre sanna skrönor från trakten. För den som inte är nöjd när vi kommer hem på kvällen så kan vi som guidar även tipsa om extra turer och möjligheter att utforska trakten på egen hand. Det finns också möjlighet för den som vill att förlänga vistelsen på Tallbacken, både i början och slutet, men det måste då bokas speciellt. Vi har körpass fredag och lördag och startar då ca 9 för att återkomma runt 16-17 på eftermiddagen. Vi kommer att köra ca 50 mil totalt under två kördagar. Vi kör i två grupper med 5-10 minuter mellan grupperna så vid stoppen träffas alla. Vi kör med en guide längst fram och en i kön för båda grupperna.

Kostnad
Kostnad för det hela är 2475 kronor inklusive alla skatter och anmälningsavgift på 500 kronor. Beräknat antal platser på resan är 18-24.

I kostnaden ingår: Boende i två och fyrbäddsrum med slutstädning, frukost, lunch och middag  samt fika vid dagsturerna kaffe, the och nått tilltugg samt all guidning.

Intresserad: Anmäl kan du göra här!

(Om det inte fungerar eller om platserna markeras som slut, kontakta guiden!)

Frågor eller andra funderingar vänd er då gärna till guiden Hans Rönnegård, Mobil: 072-2046200 eller Göran Svensson, Mobil: 073-9403335

Resevillkor och resegaranti: mctouring.se använder Allmänna villkor för paketresor – Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

Arrangör: mctouring.se / Ronnegard Adventure AB, mctouring.se med adress: Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef / Orgnr: 556998-3421

Vid samlingen torsdag kväll samlas vi på Tallbacken i Gagnef, Rönnegård Bädd&Frukost, Tallbacksvägen 19 78530 Gagnef. Se karta och koordinater här nedan!

Länk till karta, koordinater och adress för Rönnegård Bädd&Frukost och start för Grustouring!

Länk till Rönnegård Bädd&Frukost egen hemsida!

Bilder från resan 2016!

Bilder från resan 2015 – Dag 1!

Bilder från resan 2015 – Dag 2!

Guider på resan: Hans Rönnegård och Göran Svensson
p1050051Hans har guidat MC-touringresor sedan slutet av 1990-talet och har en stor förkärlek för Skandinavien och då främst Sverige och Norge men hinner även med Italien och lite andra resor. Det blir resor både med boende på hotell, vandrarhem, stugor och i tält. Det är också MC-touring året runt vinter, vår, sommar och höst och på alla typer av underlag så länge det kan kallas MC-touring(resa med motorcykel på väg). Sin bana som MC-tourer startade Hans 1976, med nytaget MC-kort, med att hänga väskor på 125:an och dra iväg och den resan har bara fortsatt 🙂

p1050039Göran har stor erfarenhet av guidad MC-touring och är sedan 2007 en av mctouring.se’s huvudguider på Skandinavien med stor förkärlek för Norge. Göran’s hjärta slår för Triumph och han har hunnit med flera olika modeller men mest brinner det för äventyr på en riktig Tiger. Göran återupptog sitt MC intresse på 1990-talet, efter ett uppehåll med familjebestyr, men nu är det fullt fokus på härlig MC-touring sommar som vinter 🙂

 

 

Stängt för kommentarer